Perfuziile cu vitamine, desființate: Se elimină prin urină. Hidratează la fel de bine ca un pahar cu apă

Monika Baciu |
Data publicării:
perfuziile cu vitamine - FOTO: Freepik@Svetlana Hulko
perfuziile cu vitamine - FOTO: Freepik@Svetlana Hulko

Perfuziile cu vitamine au fost desființate de medici. Perfuziile cu vitamine se recomandă în anumite condiții clare. Iată ce trebuie să înțeleagă pacienții.

Perfuziile cu vitamine sunt considerate un elixir magic de anumite persoane. Terapia prin perfuzie constă în administrarea de medicamente printr-un ac sau un cateter. Această metodă este necesară atunci când anumite medicamente nu pot fi luate pe cale orală, deoarece și-ar pierde eficacitatea în interacțiunea cu sistemul digestiv.

Terapia prin perfuzie este folosită în situațiile în care nu există alternative orale pentru tratament sau când administrarea orală a medicamentelor nu este posibilă.

În ultima vreme, medicii au observat o tendință crescândă în rândul unor persoane de a recurge la perfuziile cu vitamine ca un fel de ”elixir magic” pentru a-și recăpăta energia și starea de bine. Perfuziile cu vitamine ar trebui administrate numai la recomandarea unui profesionist medical și în cazurile în care există o necesitate medicală clară.

Vezi și: De ce să adaugi boabe de piper în mașina de spălat. Trucul de care te vei îndrăgosti

Perfuziile cu vitamine, desființate

Dr. Egri Eduard a desființat perfuziile cu vitamine. Medicul subliniază că există un deficit de cercetare solidă care să susțină beneficiile generalizate ale perfuziilor cu vitamine pentru persoanele relativ sănătoase. Ideea că o perfuzie cu vitamine poate fi un ”elixir magic” este mai mult un mit decât o realitate susținută de dovezi științifice.

”Nu mă simt bine, mă duc la cineva să îmi pună o perfuzie cu vitamine”. Cred că ați auzit de nenumărate ori această frază elitistă aș spune mai degrabă, decât un lucru științific dovedit iar eu am câteva considerente:

Nu există dovezi care să susțină acest lucru.

Perfuzia cu vitamine hidratează la fel cum face si consumul de apă iar o persoană are nevoie de hidratare intravenoasă atunci când are afecțiuni care nu îi permit consumul de lichide, vărsături sau diaree severă, cancere terminale, boli neurologice grave etc.

Perfuzia cu vitamine nu întărește imunitatea, iar vitaminele se elimină prin urină pe măsură ce au intrat.

Vezi și: Condimentul care înlocuiește zahărul. Este o alternativă sănătoasă cu beneficii uimitoare. Suprimă pofta de mâncare și menține sănătatea inimii

Nu garantează absorbția vitaminelor deoarece corpul are o limită a absorției a acestora și mineralelor și nu faci decât să îi dai o sarcină în plus pentru a le elimina.

Oamenii care spun că se simt mai bine după perfuzie cu vitamine, de fapt sunt beneficiarii efectului placebo și validarea psihologică a propriei decizii, doar că rămân cu portofele mai subțiri”, scrie dr. Egri Eduard, pe pagina sa de Facebook.

Cum și când se recomandă perfuziile cu vitamine

Terapia prin perfuzie este efectuată de personal medical calificat și este adaptată necesităților individuale ale fiecărui pacient. Această procedură poate fi crucială în tratamentul și gestionarea unor afecțiuni medicale variate, asigurând administrarea corectă și eficientă a medicamentelor sau a altor substanțe în organism.

”Nu în ultimul rând, perfuziile se pun în spital la recomandare medicală sau de personal autorizat pentru îngrijiri la domiciliu și sub supraveghere.

Atenție, în postare mă refer la oamenii relativ sănătoși peste care a dat o viroză mai severă sau se simt extenuați, nu despre cei internați, cu boli cronice, etc. la care li se recomandă tratamente perfuzabile”, a mai subliniat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel