Condimentul care înlocuiește zahărul. Este o alternativă sănătoasă cu beneficii uimitoare. Suprimă pofta de mâncare și menține sănătatea inimii
Condimentul care înlocuiește zahărul. Există multe modalități de a satisface dorința de dulce, dar nu toate trebuie să implice zahărul. O simplă schimbare poate reduce drastic numărul de calorii și poate...
Condimentul care înlocuiește zahărul. Zahărul afectează funcția cerebrală, crește colesterolul, deteriorează dinții, poate suprasolicita ficatul, crește șansele de diabet și este extrem de addictiv, datorită eliberării masive de dopamine în creier.
Cel mai bun înlocuitor? Scorțișoara - un condiment lăudat pentru proprietățile sale uimitoare pentru sănătate. Înlocuiți zahărul din cafea cu o linguriță de scorțișoară și nu veți adăuga doar o aromă bogată, ci și aceste beneficii nutriționale.
Scorțișoara poate fi folosită pentru a îndulci ceaiul sau cafeaua înlocuind în parte zahărul. Poate adăuga o notă subtilă de dulceață și aromă, fără a fi necesară cantitatea obișnuită de zahăr.
Pentru a folosi scorțișoara în acest scop, puteți adăuga o linguriță mică de scorțișoară pudră în ceai sau cafea și amestecați bine. Ajustați cantitatea în funcție de preferințele dumneavoastră personale pentru dulceață. Este o alternativă mai sănătoasă la zahăr și poate aduce o notă de prospețime în băutura dumneavoastră.
Vezi și: Balonarea după masă, semn al unei boli de stomac. Ce este sindromul de dumping și cât de grav este
Putere antioxidantă
Scorțișoara este plină de antioxidanți, care protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Aceștia contribuie la proprietățile sale anticanceroase - unele studii au arătat că acest condiment încetinește creșterea celulelor canceroase. Antioxidanții au, de asemenea, efecte antiinflamatorii puternice, tratarea unor tipuri de dureri și dureri de cap (cum ar fi artrita), repararea daunelor tisulare și prevenirea daunelor musculare, potrivit Holmes Place.
Accelerarea metabolismului
Cercetările efectuate de Societatea Americană de Biochimie și Biologie Moleculară sugerează că scorțișoara activează o proteină numită Sirtuin-1, care este activă în reglarea insulinei și a metabolismului lipidic. Fie sub formă întreagă sau măcinată, prezența acestui super-condiment în organism înseamnă că poate reduce stocarea excesului de grăsime, arde mai multe calorii și ajută la pierderea în greutate.
Controlul nivelurilor de insulină
Un adevărat miracol al scorțișoarei este capacitatea sa de a reduce nivelurile de zahăr din sânge cu până la 29% - o veste bună pentru cei cu diabet de tip 2. Aceasta forțează celulele musculare să elimine zahărul din fluxul sanguin, transformându-l în energie. Chiar și pentru cei non-diabetici, menținerea nivelurilor de zahăr din sânge la un nivel minim este esențială pentru sănătate și pierderea în greutate.
Vezi și: Bananele ajută inima și sistemul digestiv. Efectul pozitiv al potasiului în organism
Reducerea riscului de boli de inimă
O doză zilnică din acest condiment delicios poate contribui la sănătatea inimii. Scorțișoara inhibă eliberarea acizilor grași inflamatori și oprește îngroșarea sângelui prin plachete, reducând tensiunea arterială. Nivelurile de calciu și fibre din scorțișoară ajută organismul să elimine toxinele și pot reduce nivelurile de colesterol și trigliceride.
Antifungic și antibacterian
Datorită proprietăților cinnamaldehidei, un compus care conferă scorțișoarei aroma și mirosul său, acest înlocuitor al zahărului poate ajuta la combaterea diferitelor infecții, în special cele cauzate de ciuperci. De asemenea, s-a demonstrat că reduce creșterea bacteriilor precum Listeria și Salmonella.
Prin includerea scorțișoarei în dietă, veți menține sănătatea orală în formă optimă: proprietățile antimicrobiene pot ajuta la prevenirea cariilor dentare și reducerea respirației urât mirositoare.
Suprimă pofta de mâncare
Consumul de zahăr crește nivelurile de insulină și blochează nivelurile importante de leptină - un hormon necesar pentru reducerea poftei de mâncare și arderea grăsimilor. Renunțând la zahăr în favoarea unui înlocuitor pe bază de scorțișoară, veți satisface în mod sănătos pofta de dulce și vă veți simți sătui pentru mai mult timp.
Presărați o linguriță în micul dejun, amestecați-o în shake-ul de proteină zilnic sau preparați gustări sănătoase cu acest condiment pentru a începe să beneficiați de efectele sale.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
