De ce să adaugi boabe de piper în mașina de spălat. Trucul de care te vei îndrăgosti

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce sa adaugi boabe de piper in masina de spalat - FOTO: Freepik@senivpetro
de ce sa adaugi boabe de piper in masina de spalat - FOTO: Freepik@senivpetro

De ce să adaugi boabe de piper în mașina de spălat. Ce efect are condimentul folosit la aromatizarea preparatelor culinare asupra hainelor tale.

De ce să adaugi boabe de piper în mașina de spălat. Piperul negru, condimentul care revitalizează și protejează culorile hainelor tale. Cum trebuie să îl folosești.

Este un condiment care ajută la protejarea și menținerea culorilor hainelor noastre strălucitoare, fără a folosi detergenți prea agresivi și abrazivi, care ar putea să le deterioreze și să le estompeze.

Știați că piperul negru poate fi miraculos dacă este folosit în mașina de spălat? Acesta ajută la protejarea și menținerea culorilor hainelor noastre strălucitoare: de aceea este util să îl adăugăm în tamburul mașinii de spălat, pentru a revitaliza hainele noastre și pentru a obține o spălătorie perfectă. Toate acestea folosind un condiment care acționează ca un detergent natural, ecologic.

Piperul negru, condimentul ideal pentru protejarea hainelor

Este vorba despre un condiment care ajută la protejarea și menținerea culorilor hainelor noastre strălucitoare, fără a folosi detergenți prea agresivi și abrazivi, care le-ar putea distruge și estompa.

De aceea este util să adăugăm piper negru în tamburul mașinii de spălat, pentru a revitaliza hainele noastre și pentru a obține o spălătorie perfectă: toate acestea folosind doar piper negru, care acționează ca un detergent natural, un produs biodegradabil cu impact zero asupra mediului, ieftin și ușor de găsit în cămară.

Vezi și: Condimentul care înlocuiește zahărul. Este o alternativă sănătoasă cu beneficii uimitoare. Suprimă pofta de mâncare și menține sănătatea inimii

Dar care este secretul piperului negru

Acesta este un produs abraziv care funcționează ca o hârtie abrazivă delicată, îndepărtând reziduurile de săpun care cauzează decolorarea. Odată cu clătirea, piperul se îndepărtează, lăsând hainele strălucitoare: culorile revin ca noi, deja după prima spălare.

Culorile care revin în viață sunt în principal cele întunecate, cele care, în mod normal, tind să se estompeze după câteva spălări. Piperul negru este, prin urmare, folosit ca produs natural și ecologic, util pentru a păstra culorile spălătoriei noastre.

Adăugați o linguriță de boabe de piper negru direct în tamburul mașinii de spălat și porniți un program de spălare la rece sau cu temperaturi foarte scăzute. Odată ce programul mașinii de spălat se termină, hainele dvs. vor fi curate, iar culorile vor fi mai strălucitoare. Puterea abrazivă a piperului va elimina toate reziduurile de detergent de pe hainele noastre, oferindu-le o nouă viață.

Vezi și: Balonarea după masă, semn al unei boli de stomac. Ce este sindromul de dumping și cât de grav este

În plus față de piperul negru, există și alte ingrediente sau alimente care protejează culorile hainelor noastre. De exemplu, sucul de lămâie, adăugat la detergent, ajută la înălbirea hainelor albe și la revigorarea culorii hainelor decolorate.

De asemenea, sarea grunjoasă reînvie culorile hainelor întunecate, o puteți adăuga în tamburul mașinii de spălat sau o puteți folosi pentru spălarea manuală. În acest caz, puneți hainele întunecate într-un vas în care ați amestecat 2 linguri de sare grunjoasă, 1 pahar de ceai și 1 pahar de oțet: ele vor reveni ca noi.

De asemenea, oțetul ajută la eliminarea reziduurilor de detergent de pe haine și, în plus, acționează ca un înmuietor natural: adăugați 200 ml de oțet la spălare, ele vor fi foarte moi și mirosul de oțet va dispărea imediat ce hainele se usucă. Ca și colorant pentru hainele întunecate, puteți folosi cafea sau ceai negru: infuzați 2 căni de băutură preferată și adăugați-le în compartimentul de detergent. Totuși, rețineți că le puteți folosi pentru spălarea hainelor negre sau foarte întunecate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel