Pericolele informării pe Internet. Pacient către medic de familie: de ce nu-mi dați azitromicină?

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Medicamente
Medicamente

Medicul de familie Sandra Alexiu povestește cum un pacient cu COVID-19 a întrebat-o, după ce a citit recomandările unui alt doctor pe rețelele sociale, de ce nu-i prescris azitromicină.

Doctorul Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, povestește că a văzut prescripții făcute de medici care nu sunt de specialitate și care n-au ”legătură nici cu medicina de familie, nici cu bolile infecțioase”.

Acesta mai spune că acei doctori ”recomandă antibiotice, cortizon, chiar dozele necesare în așa fel încât toată lumea poate să-și cumpere de la farmacie pentru că se descurcă, să știți. Au stocuri acasă așa încât în momentul în care noi prescriem practic simptomaticele care sunt necesare pentru pacienții care rămân acasă pentru formele ușoare și medii care nu au nevoie de spitalizare”.

”Ne trezim că întrebarea: da, de ce nu-mi prescrieți azitromicină pentru că am citit că trebuie?Mi s-a întâmplat personal acest lucru. E foarte greu să combați acest mit atunci când pacientul îți pune sub nas o rețetă scrisă de un medic pe Internet”, spune medicul de familie Sandra Alexiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel