Peste 60% cadre medicale, vaccinate. Dr Gheorghiță: mai mult decât ne așteptam

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID FOTO: Facebook

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, spune că peste 67% dintre cadrele medicale s-au vaccinat împotriva infecției.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, spune că mai sunt programați la vaccinare 42.000 de angajați, iar asta înseamnă că procentul celor vaccinați să ajungă la 85%. ”Este o rată mulțumitoare, mai mult decât ne așteptam. Reprezintă un mesaj de încredere”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Acesta susține că la sfârșitul lui martie, numărul de doze să fie „considerabil mai mare decât se estima” și asta deoarece ar fi crescut numărul dozelor contractate la nivelul Comisiei Europene. ”România și-a asigurat 20 de milioane de doze doar de la Pfizer până în septembrie, asta înseamnă 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie”, a adăugat medicul, potrivit Antena 3. 

Circa 190.000 de români s-au programat vineri, în cele câteva ore în care a funcționat platforma de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel