Congres studenţesc dedicat Anei Aslan, peste 800 de participanți


Aflat la cea de-a treia ediţie, "International Medical Students' Congress of Bucharest" (IMSCB) este un proiect ce îşi propune să creeze un mediu educaţional aparte care să contureze şi să întreţină o relaţie strânsă între lumea medicală autohtonă şi cea internaţională.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 4-8 decembrie 2019 şi este organizat de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB )în strânsă colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Închinat uneia dintre figurile de seamă ale medicinei româneşti şi internaţionale, Acad. Ana Aslan, ediţia de anul acesta devine un sanctuar de cultură, cunoaştere şi multiculturalitate şi împrumută metaforic din puterea femeii care a învins orice prejudecăţi ale vremurilor, dând dovadă de determinare şi perseverenţă.

La deschiderea evenimentului din acest an (miercuri 4 decembrie 2019, ora 18, la Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Otopeni), vor fi prezenţi reprezentanţi din conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", alături de specialişti din sistemul medical. Prorectorul pe probleme studenţeşti, Prof Dr. Viorel Jinga, implicat activ în organizarea congresului, a precizat:

"La evenimentul din acest an s-a muncit mai mult ca niciodată. Tânăra echipă de studenţi din comitetul de organizare a pregătit un program foarte bogat, ce ascunde multe surprize pentru participanţi. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" se bucură că găzduieşte acest eveniment. Suntem siguri că acest congres va contribui cu succes la creşterea vizibilităţii şcolii medicale românesti atât pe plan naţional, cât şi internaţional"

The International Medical Students' Congress of Bucharest devine un simbol al studenţilor medicinişti aflaţi la începutul drumului dedicat cu nobleţe societăţii. Anul acesta, IMSCB va reuni peste 800 de participanţi din peste 30 de ţări, iar în cadrul acestui amplu eveniment studenţii vor avea ocazia de a desluşi tainele medicinei în cadrul celor 7 conferinţe şi celor 3 keynoteuri special proiectate pentru a le stimula dorinţa de cunoaştere, dar şi pentru a le oferi acestora o viziune mai largă asupra practicii medicale la nivel global.

"În cadrul Congresului, participanţii vor avea ocazia de a transforma teoria în practică prin intermediul celor 80 de workshop-uri interactive, puse la dispoziţie de echipa de organizare în colaborare cu medici din întreaga lume. În acest sens, anul acesta IMSCB introduce un concept revoluţionar regăsit sub denumirea de 'Body Interact', oferindu-le participanţilor o serie de cazuri autentice aplicate pe un pacient virtual", a declarat preşedintele SSMB, Rareş-Bogdan Băloi.

De asemenea, ca în fiecare an, the International Medical Students' Congress of Bucharest susţine eforturile academice ale noii generaţii, organizând o sesiune de prezentări ale lucrărilor realizate cu pasiune şi dorinţă de cunoaştere de către participanţii activi. Efortul acestora este răsplătit, iar lucrările câştigătoare sunt publicate într-o revistă medicală cu o prezenţă sonoră la nivel global în domeniul medical de specialitate.

Multiculturalitatea şi interdisciplinaritatea reprezintă două dintre valorile care stau la baza IMSCB, de aceea anul acesta Congresul le oferă ocazia participanţilor de a se relaxa în perioadele dintre activităţile ştiinţifice într-un Art Lounge, unde pot fi admirate o serie de compoziţii vizuale realizate de studenţii medicinişti, ce păstrează o picătură din visul Anei Aslan: tinereţea fără de bătrâneţe.

"The International Medical Students' Congress of Bucharest nu este un simplu Congres, ci este o adevărată călătorie într-un univers al cunoaşterii, în care fiecare are ocazia de a împărtăşi din experienţa sa medicală, dând naştere unui colectiv cu un scop comun. Toate eforturile organizatorilor, precum şi ale voluntarilor implicaţi în acest proiect, sunt orientate către informare şi schiţarea unor noi perspective cu privire la actul medical".

"Credem cu adevărat că IMSCB poziţionează mediul medical autohton pe un loc înalt la nivel global, fiind accesibil unui public larg din acest domeniu. Evenimentul încurajează inovaţia, precum şi colaborarea în lumea medicală în vederea realizării unor acte medicale calitative şi eficiente" a adăugat preşedintele SSMB.

IMSCB reprezintă o extensie a unui amplu proiect medical naţional, regăsit sub denumirea de "Congresul Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici" începând cu anul 1994.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel