Petroșani, coronavirus: Anchetă epidemiologică la Spital, pacientă infectată

Adisa Codruț |
Data publicării:
Analize
Analize

O anchetă epidemiologică a fost declanșată la Spitalul de Urgență din Petroșani după ce o femeie de 26 de ani care a fost internată aici a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus COVID-19, a anunțat, miercuri, Prefectura Hunedoara.

„În urma rezultatelor analizelor care au confirmat ieri infecția cu noul coronavirus COVID-19 pentru o femeie de 26 de ani, internată la Spitalul de Urgență din Petroșani, a fost declanșată ancheta epidemiologică și au fost recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat în contact cu pacienta.

Probele au fost trimise la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și se așteaptă rezultatele", a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan.

Conform procedurilor, cele 42 de persoane au intrat în regim de izolare la domiciliu. Totodată, în spital se iau măsuri de dezinfecție sub coordonarea medicului epidemiolog.

Spitalul din Petroșani aplică, în continuare, reguli stricte privind accesul în unitatea medicală, a menționat reprezentantul Prefecturii Hunedoara.
Femeia de 26 de ani, care a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirusul COVID-19, a fost internată marți noaptea la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, notează Agerpres.

Pacienta fusese amendată, cu câteva zile înainte, cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat regimul de autoizolare la domiciliu, deși i se comunicase că trebuie să rămână acasă după ce s-a întors din Italia, pe 1 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel