PIAS funcționează, calitatea de asigurat a unei persoane poate fi verificată după 19 zile de defecțiune

Dana Lascu / 20 iul 2019 / 05:49
Valabilitatea cardurilor de sanatate
Valabilitatea cardurilor de sanatate

Platforma informatică a asigurărilor sociale - PIAS - a pornit aseară după 19 zile de defecțiune. Este cea mai lungă defecțiune înregistrată până acum. 

După 19 zile de defecțiune, plarforma informatică a asigurărilor sociale PIAS a pornit aseară. Calitatea de asigurat se poate verifica pe site-ul CNAS. 

A fost cea mai lungă defecțiune înregistrată până acum de PIAS, timp în care medicii au trimis acasă o parte dintre pacienți de teamă că vor ajunge să le plătească tratamentele din propriul buzunar. 

Medicii spun că sistemul nu funcționează încă la parametri normali și că mai dă erori. Mai mult, deși CNAS anunțase că vor putea fi validate și serviciile mai vechi de trei zile, sistemul nu permite asta. 

Conform anunțului CNAS, însă, „pentru intervalul de timp în care platforma informatică a fost declarată indisponibilă se face derogare de la regula transmiterii serviciului efectuat în interval de trei zile lucrătoare după data acordării serviciului respectiv, urmând ca transmiterea către PIAS să se poată efectua până la termenul de raportare a întregii activități pe lunii iulie 2019, după încheierea acestei luni. Acest termen este diferențiat pe categorii de furnizori de servicii medicale”. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy