Pierderea în greutate, risc mai mic de cancer de prostată

Cancer
Cancer

Iată încă un moriv pentru bărbați să scăpe de kilograme în plus: le-ar putea scădea riscul de cancer de prostată.

Cercetătorii au analizat datele din 15 studii care au inclus un număr de aproape 831.000 de bărbați, inclusiv 52.000 care au fost diagnosticați cu cancer de prostată.

Având un IMC (indicele de masă corporală - o estimare a grăsimilor corporale pe baza înălțimii și a greutății) peste limita considerată sănătoasă (21-25) în perioada adultă mijlocie până târziu a fost asociată cu cel mai mare risc pentru cancer de prostată avansat.

„Aceste rezultate ale studiului arată că riscul pentru cancerul de prostată avansat poate fi scăzut prin menținerea unei greutăți sănătoase ", care este în conformitate cu ghidul de la Societatea Americană de Cancer și World Cancer Research Fund", a declarat autorul studiului, Jeanine Genkinger, profesor epidemiologie la Columbia School Mailman School of Public Health.

„Adoptarea unei alimentații sănătoase și a exercițiilor fizice sunt factori care pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase", a spus Genkinger într-un comunicat școlar.

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca o dimensiune mai mare a taliei a fost asociata cu un risc crescut de cancer de prostată avansat si deces.

Studiile anterioare au legat IMC mai mare cu un risc crescut de cancer de prostată, dar acesta este primul care a conectat dimensiunea mai mare a taliei cu riscul crescut de boală, au spus autorii.

Studiul a fost publicat în Analele oncologiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel