Plămânii afectați de COVID-19 s-ar putea vindeca singuri: vezi în cât timp

Angela Sabău |
Data publicării:
Plămâni afectați
Plămâni afectați

Plămânii afectați de COVID-19 s-ar putea vindeca singuri, numai că pentru asta au nevoie de mai mult timp decât s-a crezut până acum, susțin cercetătorii.

Plămânii deteriorați de coronavirus se pot repara în doar trei luni, chiar dacă pacientul a avut nevoie de ventilator, au dezvăluit experții. Medicii au spus că, deși pacienții care tocmai au fost externați din spital pot suferi cu simptome mai mult timp, acestea pot să dispară după 12 săptămâni.
Cercetătorii din regiunea tiroleză a Austriei, numită „hotspot” al coronavirusului au studiat peste 150 de pacienți cu virus, care fuseseră spitalizați în mai multe spitale din Austria.
După ce au fost eliberați din spitale, pacienții au fost evaluați la șase, 12 și 24 de săptămâni.
În timpul acestor evaluări, pacienții au fost examinați și analizați, astfel încât medicii să poată descoperi cantitățile de oxigen și dioxid de carbon din sângele arterial.
De asemenea, medicii au efectuat teste ale funcției pulmonare, tomografie computerizată (CT) și ecocardiograme.La vizita de șase săptămâni, mai mult de jumătate dintre pacienți prezentau un simptom persistent.
Acestea au inclus respirație, tuse și scanările au arătat că 88 la sută dintre pacienți aveau încă leziuni pulmonare.
Dar până la vizita de 12 săptămâni, experții au spus că leziunile pulmonare au fost reduse cu 56%, potirvit thesun.co.uk.

Insuficiența pulmonară durează săptmâni

Evaluările de 24 de săptămâni nu au fost încă finalizate, dar experții cred că este puțin probabil ca cei care suferă de probleme în curs să se confrunte cu daune permanente.
Concluzia vine la doar câteva săptămâni după ce s-a dezvăluit că 75% dintre pacienții cu coronavirus, care și-au revenit din infecție în Marea Britanie, continuau să sufere de simptome.
Suferind de ceea ce se numește „Covid de lungă durată”, mulți pacienți spun că au continuat să lupte împotriva simptomelor debilitante.
Dr. Sabina Sahanic, care face parte din echipa care a prezentat studiul la Congresul internațional European Respiratory Society, a declarat că rezultatele studiului sugerează că plămânii se pot repara singuri.
„Vestea proasta este că oamenii prezintă insuficiență pulmonară de la Covid-19 săptămani după externare; vestea bună este că afectarea tinde să se amelioreze în timp, ceea ce sugerează că plămânii au un mecanism pentru a se repara singuri.”
Dintre pacienții care au participat la studiu, vârsta medie a fost de 61 și 65% dintre pacienți erau bărbați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel