Planta pe care trebuie să o ai în casă. Purifică aerul, aduce noroc și atrage energiile pozitive

Planta - Foto: Freepik
Planta - Foto: Freepik

Planta pe care trebuie să o ai în casă. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Nu există o singură plantă "obligatorie" pentru dormitor, pentru că preferințele pentru plantele de interior pot varia în funcție de gusturile personale, de condițiile din cameră și de nivelul de îngrijire pe care sunteți dispus să-l oferiți.

Cu toate acestea, există o plantă de interior potrivită pentru a decora dormitoarele, datorită beneficiilor sale estetice și beneficiilor pe care le aduce pentru sănătate.

Resuscitare, masaj cardiac: cum se face și când te oprești. Cum verifici dacă victima respiră și e conștientă. Horațiu Caracaș: E important să începi manevra în primele 3-5 minute

Hipotiroidie: cauze, simptome, tratament. Semnul de pe piele că ai hipotiroidism. Cristina Bloț: Și nu ne simțim niciodată odihniți

Această plantă este asociată de cele mai multe ori cu norocul și poate aduce o senzație de calm și prosperitate în cameră.

Ține minte! Înainte de a alege o plantă pentru dormitor, asigurați-vă că aveți în vedere condițiile de mediu din cameră precum: lumina, umiditatea și temperatura. Mai mult, asigurați-vă că sunteți pregătit să oferiți îngrijirea adecvată plantei alese, dar și că nu sunteți alergic la planta respectivă, deoarece unele pot provoca reacții alergice.

Ei bine, este vorba despre bambusul norocos, numit și Dracaena sanderiana. Bambusul norocos este o plantă de interior populară, despre care se spune că are beneficii semnificative pentru sănătat, deși acestea nu au fost dovedite științific.

Totuși, există câteva motive pentru care mulți oameni aleg această plantă. Printre motive se numără:

1. Aspect decorativ

2. Semnificație culturală

3. Faptul că este ușor de îngrijit

4. Filtrația aerului

5. Energia Feng Shui.

Ce trebuie să știi despre Bambusul norocos

Bambusul norocos are un aspect atractiv și elegant, cu tulpini lungi și subțiri și frunze verzi luxuriante.

Bambusul norocos este folosit de cele mai multe ori ca o plantă decorativă, de interior, pentru că adaugă un element de frumusețe și natură.

Din punct de vedere cultural, Bambusul norocos este asociat cu norocul și prosperitatea în cultura chineză și în alte culturi asiatice. Mulți oameni cred că aducerea acestui bambus în casă le poate aduce noroc și bunăstare.

Pentru că trăim într-o lume destul de haotică, Bambusul norocos este o plantă rezistentă care nu necesită îngrijire complicată. Are nevoie doar de apă periodică și de lumină indirectă pentru a crește sănătos.

Evident, fiind cunoscut în cultura chineză, Bambusul norocos are și implicații Feng Shui. 

În Feng Shui, Bambusul norocos este adesea folosit pentru a armoniza energiile dintr-o încăpere și pentru a atrage energii pozitive. Se crede că acesta poate echilibra și armoniza energia din casă.

Ce beneficii are Bambusul norocos pentru sănătate

Beneficiile pentru sănătate ale Bambusului norocos în mare parte se bazează pe efectele psihologice pozitive ale prezenței plantelor în casă sau în mediu de lucru, însă aceste efecte pot varia de la o persoană la alta.

Bambusul norocos are beneficii puternice de purificare a aerului.

Mai mult, el poate contribui la îmbunătățirea calității aerului prin absorbția unor cantități mici de substanțe chimice precum formaldehida și xilenul.

Deși bambusul norocos poate aduce o serie de avantaje estetice și spirituale, nu este un remediu medical sau un purificator de aer extrem de eficient, mai ales dacă este pus într-un singur fir, într-o încăpere mare.

Printre beneficiile pe care le mai aduce Bambusul norocos se numără și:

- efectele psihologice pozitive

Bambusul norocos poate contribui la o senzație generală de bine și relaxare. Aspectul natural al plantelor poate aduce o conexiune cu natura și poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății.

- efecte de relaxare

Îngrijirea plantelor, cum ar fi udarea și îngrijirea regulată a bambusului norocos, poate avea un efect calmant și de conectare cu natura. Această activitate poate ajuta la reducerea stresului și la creșterea sentimentului de împlinire.

- creștere a umidității

Plantele de interior, inclusiv Bambusul norocos, eliberează apă în mediul lor prin procesul de transpirație. Acest lucru poate contribui la creșterea nivelului de umiditate din încăpere, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea respiratorie, în special în sezonul rece sau în medii uscate.

- stimularea creativității

A avea plante în jur poate stimula creativitatea și inspirația. Privind vegetația verde și naturală, oamenii pot găsi soluții mai bune pentru probleme sau pot dezvolta idei noi.

Ce este formaldehida?

Formaldehida este un compus chimic organic, un gaz incolor cu un miros acrișor.

Formaldehida are numeroase utilizări, inclusiv în industria chimică, producția de materiale de construcție, produse de uz casnic și medicină. Este utilizată în fabricarea unor produse precum rășini, adezivi, vopsele, plastice, spumă izolatoare, textile, produse cosmetice, produse farmaceutice și multe altele.

Formaldehida este folosită pe scară largă ca agent conservant în soluții de conservare a cadavrelor - formol - și în produse cosmetice, cum ar fi șampoanele sau loțiunile pentru corp. Acesta ajută la prevenirea creșterii bacteriilor și a altor microorganisme.

În ceea ce privește riscurile pentru sănătate, formaldehida poate fi toxică pentru sănătatea umană. Inhalarea vaporilor de formaldehidă poate cauza iritații ale ochilor, gâtului și plămânilor, iar expunerea pe termen lung la concentrații ridicate poate fi legată de anumite afecțiuni respiratorii și cancere, cum ar fi cancerul nazofaringian. De aceea, formaldehida este reglementată în multe țări, tocmai pentru a limita expunerea.

De aceea, unele plante de interior, inclusiv Bambusul norocos, sunt capabile să absoarbă formaldehida și alte substanțe chimice din aer, contribuind astfel la îmbunătățirea calității aerului interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel