Plantele care nu au ce căuta în casă. Provoacă dureri de cap, diaree sau greață

Monika Baciu |
Data publicării:
plantele - FOTO: Freepik
plantele - FOTO: Freepik

Plantele care nu au ce căuta în casă. Sunt toxice și pot provoca probleme grave. Poți experimenta stări de greață, diaree, vărsături și multe altele. Sunt printre cele mai întâlnite în casele noastre.

Plantele care nu au ce căuta în casă. Patru plante de interior comune pot cauza dureri, probleme respiratorii și vărsături. Plantele de interior adaugă o notă de frumusețe oricărei locuințe, dar trebuie să fiți atenți, deoarece unele pot fi toxice pentru oameni. Designerul de interior James Newman, de la Raffle House, a avertizat despre patru plante de interior care pot fi periculoase.

Iedera englezească

Iedera engleză Iedera engleză este adesea plasată în locuri înalte pentru ca tulpinile ei să poată atârna, a declarat Newman. Cu toate acestea, dacă aveți copii mici în jurul casei, aceștia ar putea fi tentați să atingă frunzele plantei.

Iederă englezească – FOTO: Freepik@alexphotos

”Toate părțile plantei pot provoca probleme. Dacă iedera engleză este ingerată, poate provoca iritații ale pielii, febră, vărsături severe, probleme respiratorii și diaree”, a spus Newman, potrivit Express.

Vezi și: Restul alimentar care înlocuiește făina de grâu. Este aur curat. Combate cancerul

Crinul de Paște

O altă plantă de interior obișnuită asupra căreia trebuie să fim atenți este Crinul de Paște, care poate fi extrem de toxic. Polenul de la Crinul de Paște este considerat toxic pentru copiii mici, așa că trebuie să îi țineți departe de mâinile curioase ale celor mici.

Crinul de Paște – FOTO: Freepik@8icon

Crinul Păcii

Crinul Păcii – FOTO: Pexels@Karolina Grabowska

Crinul Păcii poate fi, de asemenea, periculos pentru copiii mici dacă este ingerat, deoarece poate provoca ”durere, umflături și arsuri ale buzelor și gâtului”, a spus Newman.

Vezi și: De ce să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie în cafea. Efectul nebănuit pe care îl au

Narcise

Chiar și narcisele pot fi periculoase dacă un copil gustă bulbii florii, care arată un pic ca o ceapă.

”Dacă bulbii care par asemănător cu ceapa sunt ingerați de un copil sau de un adult, pot provoca afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi creșterea ritmului cardiac, creșterea tensiunii arteriale și chiar decesul”, a avertizat Newman.

Narcise – FOTO: Pexels@Hilary Halliwell

Toate aceste plante de interior sunt, de asemenea, toxice pentru animalele de companie, cum ar fi pisicile, care pot intra în contact cu polenul și pot avea o reacție severă.

Vezi și: Băutura alcoolică ce înlocuiește detergentul de rufe. Ingredientele pe care le poți folosi dacă ai rămas fără detergent

Cum se aleg plantele de interior

Atunci când alegeți plante de interior pentru casa dvs., Newman recomandă cu tărie să vă documentați.

”Ar trebui să vă documentați întotdeauna atunci când adăugați natura în casa dvs. Ceva la fel de simplu ca o plantă ar putea avea rezultate devastatoare pentru cei dragi”, a mai spus Newman.

Plantele de interior non-toxice includ:

- Violete africane

- Plante de aer

- Plante păianjen

- Plante de palmier

Data viitoare când ieșiți să cumpărați plante de interior noi, asigurați-vă că acestea nu sunt toxice pentru cei mici sau pentru animalele de companie.

În timp ce anumite plante de interior pot fi frumoase la vedere, consecințele pot fi grave dacă un copil le atinge. Dacă observați simptome îngrijorătoare la un copil care ar putea fi intrat în contact cu o plantă de interior toxică, sunați la 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel