Restul alimentar care înlocuiește făina de grâu. Este aur curat. Combate cancerul

Restul alimentar care înlocuiește făina de grâu este mereu atuncat. Acest rest alimentar este, de fapt, o gustare nutritivă și sănătoată.
De fiecare dată când descoji o banana și arunci coaja, arunci la gunoi o gustare gustoasă și nutritivă. De fapt, un studiu publicat anul trecut a descoperit că, dacă cojile de banana sunt blanșate, uscate și măcinate în făină, pot fi transformate în produse de patiserie care au un gust la fel de plăcut, dacă nu mai bun decât cele pe bază de grâu.
Dar nu numai că este perfect sigur, ci și oamenii de știință au demonstrat că este cu adevărat benefic. Atunci când produsele experimentului lor au fost testate în ceea ce privește gustul, consumatorii au raportat că sunt la fel de mulțumiți de arome precum erau cu fursecurile fără coajă.
Cojile de banană combat cancerul
FOTO - Pexels@ SHVETS production
Potrivit specialiștilor, cojile de banană conțin compuși sănătoși care combat cancerul. Îmbogățite cu coji de banana, de exemplu, fursecurile din studiu conțineau mult mai multă fibră, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.
În mod negativ, adăugarea prea multă făină de coajă de banana a dus la fursecuri care erau puțin maro și dure, posibil din cauza fibrelor suplimentare. Dar când loturile au fost făcute cu făină care conținea 7,5% coajă de banana, textura fursecurilor a atins un echilibru mult mai atrăgător.
Ca bonus, produsele s-au păstrat bine pe raft timp de trei luni la temperatura camerei.
Deși studiul s-a uitat doar la consecințele adăugării cojilor de banana la fursecuri coapte, rezultatele sugerează că utilizarea făinii de coajă de banana în pâine, prăjituri și paste ar putea fi, de asemenea, de luat în considerare, potrivit Science Alert.
Vezi și: De ce să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie în cafea. Efectul nebănuit pe care îl au
Cojile de banană, conținut nutritiv
În 2021, de exemplu, un studiu asupra prăjiturii de coajă de banana a descoperit că pielea galbenă a fructului conferă un colorant natural produsului copt, precum și un impuls nutritiv. Un studiu din 2016, în schimb, a constatat că înlocuirea până la 10% din făina de grâu cu făină de coajă de banana poate îmbogăți pâinea coaptă cu conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi.
Coaja de banană, coaptă pe grătar
Experții au folosit coji de banana în curry, iar bloggerii vegani au popularizat recent ideea de bacon din coajă de banana și ”pulled peel pork” (imitație de carne trasă de pe coajă).
Consumul pielii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui și la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40% din greutatea unei banane se află în coajă, iar de cele mai multe ori, această coajă bogată în nutrienți este aruncată pur și simplu.
Vezi și: Ce să nu faci niciodată când pleci cu mașina iarna. Ciuhodaru: Riscul de infarct creşte cu 2%
Sigur, cojile de banana sunt destul de inutile în stare crudă. Dar dacă sunt pregătite corect, pot avea un gust destul de bun. Ele pot chiar să prelungească durata de valabilitate a unor produse, deoarece cojile au proprietăți antioxidante și antimicrobiene.
Așadar, data viitoare când decoji o banana pentru fructul din interior, ia în considerare păstrarea coajei. Stomacul tău ar putea să-ți mulțumească mai târziu.
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
-
Infecția urinară comună poate semnala riscul de cancer urogenital17.09.2025, 13:50
-
Ai voce în cap când citești? Descoperirea șocantă făcută de neurologi17.09.2025, 12:26
-
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.