Porți ochelari? Nu trebuie să-ți mai fie TEAMĂ de COVID-19

Irina Radu |
Data publicării:
Ochelari, filtru lumina albastra
Ochelari, filtru lumina albastra

Persoanele care poartă ochelari sunt de până la trei ori mai puțin predispuse să se infecteze cu SARS-Cov-2, potrivit unui studiu realizat în India.

Atingerea feței, nasului, gurii și ochilor ar putea duce la infectare, iar persoanele care poartă ochelari își duc mai rar mâinile în zona feței. Astfel, probabilitatea de infectare este de două până la trei ori mai mică, deoarece „atingerea și frecarea repetată a ochilor” cu mâinile contaminate poate reprezenta o „cale semnificativă” de transmitere, scrie The Independent

Risc de îmbolnăvire redus

 

Cercetătorii au studiat 304 persoane (223 de bărbați și 81 de femei) într-un spital din nordul Indiei, în perioada 26 august – 8 septembrie. Aveau vârste cuprinse între 10 și 80 de ani și toți au raportat simptome Covid-19. Aproximativ 19% purtau ochelari în mod frecvent.

„Un individ are obiceiul de a-și atinge față, în medie, de 23 de ori într-o oră și duce mâna la ochi de trei ori pe oră”, arată studiul.

„Riscul de îmbolnăvire a fost de aproximativ două până la trei ori mai mic la persoanele care poartă ochelari”.

Canalele lacrimale ar putea fi calea de transmitere a virusului, transportându-l în cavitatea nazală, potrivit cercetătorilor. Cei care poartă ochelari mai mult de opt ore pe zi sunt mai protejați.

„Atingerea și frecarea ochilor cu mâinile contaminate poate fi o cale importantă de infectare”, se arată în studiu.  Studiul, care încă nu a fost evaluat de către colegi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel