Prelevare de organe la Baia Mare: șase oameni au o șansă la viață

Adisa Codruț / 21 oct 2019 / 09:45
Prelevare de organe
Prelevare de organe

Șase oameni aflați în suferință au o şansa la o nouă viaţă datorită generozității familiei unui băimărean, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. Prelevarea a avut loc noaptea tecută, la Spitalul Județean din Baia Mare.

Familia unui bărbat de 43 de ani, internat la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" Baia -Mare cu un anevrism cerebral și care nu a mai putut fi salvat, a găsit tăria de a trece peste această imensă pierdere și a fost de acord ca organele lui să salveze alți semeni, scrie pe pagina de Facebool a Agenției Naționale de Transplant.

Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au început cursa contracronometru pentru prelevarea de cord, ficat, rinichi, cornee şi ţesuturi osoase.
Astfel, prin bunăvoinţa acestei familii, al şaselea român va trăi prin transplant de cord, alţi 3 oameni primind această şansă prin transplant de ficat şi rinichi. Donarea ţesuturilor va ajuta şi mai mulţi oameni să-şi îmbunătăţească viaţă.

„În spatele acestor performanțe medicale se află munca titanică a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, alături de efortul deosebit al echipelor de prelevare şi transplant.

Agenţia Naţională de Transplant transmite sincere condoleanţe familiei donatorului şi mulţumeşte tuturor echipelor de medici şi asistente care fac posibilă această activitate”, se arată în postare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy