Preot, replică pentru medicul care spune să nu mai sărutăm persoanele decedate: Microbii nu se pun pe ce este sfințit

Preot, reacție medic - Foto: Tiktok Viktor Ivanovik / Freepik
Preot, reacție medic - Foto: Tiktok Viktor Ivanovik / Freepik

Un preot îi dă replica medicului de pe TikTok care îndrumă oamenii să nu mai sărute persoanele decedate.

Un preot a reacționat după postarea virală a unui medic care nu recomandă oamenilor să sărute persoanele decedate. (Vezi mesajul complet al medicului AICI - Mesajul unui medic a devenit viral: Niciodată nu-l săruta pe cel răposat!)

Potrivit medicului, celebru pe rețelele de socializare pentru sfaturile sale medicale, este periculos pentru sănătatea noastră dacă sărutăm o persoană decedată.

Ce spun preoții despre mesajul medicului: "Microbii nu se pun pe ce este sfințit"

Foto: Freepik

Părintele Mirea Vîrtejanu, care slujește la Biserica "Acoperământul Maicii Domnului" din București, a reacționat în urma postării medicului și spune că "nu poți să răsucești cuțitul în inima familiei persoanei decedate".

Vezi și: Semnul demenței care poate fi observat când urci scările. Care este impactul fizic pe care îl are boala

Mai mult, deși îi dă dreptate medicului în ceea ce privește dovezile științifice și procesul medical prin care trece corpul unei persoane decedate, preotul spune că "microbii nu se pun pe ce este sfințit".

"Aici, vedeți, omului care este foarte îndurerat la priveghi sau la înmormântare, nu-i poți spune să nu sărute pe frunte sau pe mână persoana dragă, nu este o interdicție. Dacă ți-e mamă sau copil, nu îi poți spune asta omului îndoliat. După ce că are cuțitul în inimă, ce faci, tu, ca preot, mai răsucim și noi acolo?

N-ai ce face… doctorii susțin că sunt microbi, ei știu mai bine, nu îi contrazic, dar, până acum, n-am auzit pe nimeni că s-a îmbolnăvit după ce a sărut pe cineva drag, înainte de înmormântare, morții sunt îmbălsămați.

Pentru cine nu sărută mortul pe mână sau pe frunte, cum e vechiul obicei, de teama microbilor, poate săruta icoana care se pune pe pieptul persoanei decedate și care este sfințită.

Microbii nu se pun pe ce este sfințit, pe sfintele moaște sau pe icoane. Dar, cine se clatină în credință, normal că vine cu astfel de lucruri, că este periculos să săruți icoanele.

Mulți vin și cu lingurițele de acasă, pentru a-i împărtăși, dar refuz să fac acest lucru!", a spus părintele Mirea Vîrtejanu, pentru playtech.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel