Preotul din Suceava care stă cu bolnavii COVID din spital: Au fost zile în care am mers și de șapte, opt ori la bolnavi

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Preotul care vizitează bolnavii la spital Covid   Foto: Antena 3
Preotul care vizitează bolnavii la spital Covid Foto: Antena 3

Pacienții internați în Spitalul de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, inclusiv cei cu Covid-19 și cei din ATI-Covid, au avut parte de asistență spirituală din partea preotului Constantin Diaconașu, încă din luna aprilie a anului trecut, de fiecare dată când au solicitat.

Cu un an înainte ca Ministerul Sănătății să elaboreze un protocol în acest sens, spitalul sucevean și-a elaborat propriile reguli, fără a le încălca pe cele stabilite la București. Spitalul are propria biserică în curte, iar preotul Constantin Diaconașu este angajatul unității medicale. Ca urmare, conducerea spitalului a considerat că, la fel ca orice alt angajat, echipat corespunzător și instruit în privința regulilor de protecție, părintele are acces în toate secțiile. 

Părintele Diaconașu spune că a început să intre în secțiile COVID încă din aprilie, anul trecut. Se echipează cu combinezon de fiecare dată și intră pentru a le fi alături bolnavilor care îl solicită.

Echipamentul pe care îl îmbracă este în funcție de secția în care se află bolnavul. La început singurul lucru de care s-a temut a fost cele 3 măști care se purtau și nu știa cu va reuși să respire. Însă pe măsură ce timpul a trecut totul a devenit o rutină.„Dacă îmbrac halatul lung „170”, reverenda rămâne pe mine. Pun trei rânduri de ciupici, trei măști, trei perechi de mănuși și trei capeline. Când secția nu este de halat „170”, iau combinezon. Cu combinezon nu mai pot să îmbrac și reverenda. Patru genți port în mașină – geantă Covid, geanta non Covid pentru cronici, pentru maternitate și pentru ceilalți bolnavi. Au fost zile în care am mers și de șapte, opt ori la bolnavi. Acum vin de la Infecțioase, de la o doamnă. Dacă mă îmbolnăvesc, mă duc la spital și mă tratez” povestește preotul Diaconașu la Antena 3.

Cel mai greu i-a fost de Crăciun și Bobotează unde a stat chiar și 8-9 ore în combinezon, însă bucuria pe care le-a adus-o credincioșilor a făcut ca tot efortul să merite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel