Presiuni pentru scoaterea urgentă pe piață a unui vaccin anti-COVID. Ce cere Guvernul SUA

Florina Pop |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Un comitet din cadrul FDA are dubii serioase în eliberarea unei autorizații de urgență pentru scoaterea pe viață a unui vaccin anti-COVID.

Academicieni, reprezentanți ai consumatorilor și oameni de știință din Comitetul Consultativ al FDA (Administrația Americană pentru Alimente și medicamente) s-au întrebat, într-o întâlnire online de 9 ore, dacă e sigur și oportun acum să fie eliberată o autorizație de urgență care să scoată pe piață un vaccin anti-COVID.

În State sunt zilnic peste 75.000 de noi cazuri de COVID și nu e niciun secret că Guvernul pune presiuni pentru scoaterea cât mai rapidă a unui vaccin pe piață. Însuși președintele Donald Trump a insistat, în mod repetat, pentru eliberarea unei autorizații de utilizare de urgență pentru un vaccin COVID înainte de alegerile din 3 noiembrie. O astfel de autorizație ar putea utiliza datele preliminare din studiile de eficacitate a vaccinurilor în curs de desfășurare pentru a elimina multe luni din procesul de aprobare standard.

FDA a apelat la Comitetul Consultativ, iar mulți dintre membrii acestuia s-au arătat îngrijorați de emiterea unui astfel de document. Ei susțin că aceasta ar crește neîncrederea populației în vaccin și ar știrbi standardele de seriozitate ale instituției.

Câteva dintre argumentele membrilor Comitetului, potrivit sciencemag.org:

* Sheldon Toubman, un avocat al comitetului care reprezintă consumatorii, a îndemnat FDA să nu elibereze o astfel de autorizație: ”Există o singură șansă de a face acest lucru bine. (…) Și dacă o facem greșit, atunci am terminat, vor trece ani. Deoarece există deja o problemă serioasă cu lipsa de încredere”.

* Un alt argument adus a fost că o autorizare timpurie a vaccinului anti-COVID ar perturba multe dintre studiile deja în curs.

* Doran Fink, director adjunct al diviziei de vaccinuri a FDA, consideră că permisiunea utilizării unui vaccin COVID-19 slab eficient ar putea face mai mult rău decât bine.

* Un alt membru al Comitetului, Paul Offit, cercetător în vaccinuri la Spitalul de Copii din Philadelphia, a subliniat că autorizațiile de urgență deja emise pentru tratamentele COVID-19 au creat confuzie cu privire la modul în care ar putea fi acordată aprobarea timpurie a unui vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel