Primul campus universitar românesc de peste hotare, inaugurat la Hamburg. UMFST Târgu Mureș

Dana Lascu / 01 oct 2019 / 20:32
Oficiali români și cadre universitare de la UMFST Târgu Mureș, la inaugurarea primului campus universitar românesc de peste hotare. Foto: Facebook/Leonard Azamfirei
Oficiali români și cadre universitare de la UMFST Târgu Mureș, la inaugurarea primului campus universitar românesc de peste hotare. Foto: Facebook/Leonard Azamfirei

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a inaugurat la Hamburg, în Germania, primul campus universitar românesc de peste hotare.

Prof. Univ. Dr. Leonard Azamfirei, Rector al Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST)„George Emil Palade" din Târgu Mureș a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce înseamnă primul campus universitar românesc inauguat peste hotare:

„Am inaugurat luni, 30 septembrie, în Hamburg, Germania, noul campus al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Târgu Mureș. Un proiect care, pentru mulți parea imposibil sau măcar neobișnuit, a devenit realitate după 4 ani. România este prezentă acolo, într-o formă diferită, dar foarte vizibilă. Drapelul României, fluturând în fața campusului și numele orașului Târgu Mureș (Neumarkt A. M.) sunt dovezile simbolice ale acestui fapt. Am simțit acolo, împreună cu cei care mi-au fost alături, respectul pentru țară și pentru universitatea noastră, venind din partea oficialilor germani, a presei, a părinților și mai ales, a studenților, dar și bucuria și mândria colegilor și prietenilor care au fost acolo sau au urmărit, de departe, evenimentul. Și, mai presus de toate, am înțeles încotro trebuie să mergem!", a explicat acesta.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy