Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au lucrat în tandem cu compania Aleph Farms ca să găsească o soluţie pentru înlocuirea cărnii de origine animală și au reuşit să creeze un antricot prin bioprintare 3D. Rezultatul este spectaculos.
„Am găsit un mod de a izola celulele responsabile pentru creşterea ţesutului muscular şi să reproducem în afara condiţiilor optime din corpul animalului pentru ca aceste celulele să crească şi să formeze muşchiul. Cu alte cuvinte, carnea. Totul în condiţii controlate”, a declarat Didier Toubia, CEO Aleph Farms.
Aceleaşi senzaţii de gust şi miros ca o friptură normală
Antricotul printat are ţesul muscular şi adipos. În plus, are un sistem care imită vasele de sânge din ţesut. Astfel, oferă aceleaşi senzaţii de gust şi miros ca o friptură normală.
„Industria cărnii este ineficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne. 30% din pământul de pe Terra este folosit de către industria cărnii, 70% este teren arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla ceea ce înseamnă că nu vom avea suficient pământ pentru atât de mult carne”, a spus Tom Ben-Arye, cercetător Technion, potrivit Mediafax.
A fost deschis deja primul restaurant care serveşte carne artificială. Momentan este un experiment în Singapore, iar Bill Gates le-a cerut recent statelor puternice să înceapă să consume doar carne artificială.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.