Primul triplu transplant REUȘIT de față și de mâini, realizat la New York

Dana Lascu |
Data publicării:
Joe, tânărul care a suportat acest triplu transplant. Foto: NYU Langone
Joe, tânărul care a suportat acest triplu transplant. Foto: NYU Langone

Primul triplu transplant reușit de față și de mâini a fost realizat la New York, la un tânăr care era victima unui accident rutier. 

Un tânăr american care a fost victima unui accident rutier și căruia i-au fost transplantate simultan o față nouă și mâini noi în decursul unei operații desfășurate anul trecut, se simte bine și și-a recăpătat capacitatea de folosire a membrelor superioare, a anunțat spitalul universitar newyorkez NYU Langone. Reușita intervenției este o premieră, pentru că cele două precedente cunoscute de transplanturi simultane s-au soldat cu eșecuri. Primul pacient care a primit un transplant triplu, în Créteil, oraș din Franța, în aprilie 2009, a murit din cauza complicațiilor, două luni mai târziu.

În cazul lui Joe DiMeo, un tânăr de 22 de ani din New Jersey, operația care a durat 23 de ore și a fost efectuată la data de 12 august anul trecut, nu a fost urmată de nicio complicație, iar starea de sănătate a pacientului, care a participat la o conferință de presă, este una bună.

Victimă a unui accident produs după ce a adormit la volanul autovehiculului său, în iulie 2018, pacientul a avut arsuri de gradul trei pe 80% din suprafața corpului, pierzându-și mai ales buzele și pleoapele.

În cursul celor aproximativ douăzeci de intervenții efectuate ulterior, chirurgii i-au amputat, de asemenea, câteva falange.

Chiar și după această serie de intervenții, însă, „singura posibilitate ca el să își recapete calitatea vieții a fost să ia în considerare un transplant de față și de mâini”, a explicat în timpul unei conferințe de presă online doctorul Eduardo Rodriguez, responsabil de proiect.

Conform analizelor efectuate de spitalul NYU Langone, pacientul, cu un sistem imunitar fragilizat de transfuziile și grefele de piele efectuate anterior, prezenta riscul de respingere a 94% dintre donatori.

Însă, cu ajutorul unei asociații locale, Gift of Life, a fost identificat un donator decedat compatibil. Operația, care fusese repetată de zeci de ori, a implicat șase echipe chirurgicale diferite totalizând aproape o sută de persoane.

Chirurgii au decupat fața donatorului și au îndepărtat mai multe părți osoase ale craniului, pomeților, nasului și bărbiei pentru a asigura o aliniere satisfăcătoare cu fața lui Joe DiMeo.

Eliberat din spital după câteva luni de convalescență, tânărul poate deja să efectueze o serie de gesturi obișnuite cu mâinile.

Operația „îmi oferă a doua șansă la viață”, a explicat Joe DiMeo la conferința de presă. „Abia aștept să revin la muncă”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel