Primul vaccin pentru coronavirus, în teste clinice în SUA

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Primul vaccin pentru coronavirus a întrat în teste astăzi, în Statele Unite ale Americii. Primul participant a primit vaccinul experimental azi.

Un vaccin împotriva coronavirusului care a pus stăpânire pe întreaga omenire ar putea produce Statele Unite ale Americii. Primul test clinic a vaccinului împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 a fost lansat luni la Seattle, au anunţat autorităţile sanitare americane, potrivit unr surse citate de agerpres.ro.

„Testul clinic deschis va include participarea a 45 de adulţi voluntari cu stare bună de sănătate, cu vârste între 18 şi 45 de ani, timp de circa şase săptămâni”, au anunţat Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) într-un comunicat.

Acesta menţionează că „primul participant a primit vaccinul experimental astăzi”.

Primul participant al studiului, manager de operațiuni la o companie tehnologică mică, a primit injecția într-o sală de examene. Câteva persoane au urmat la rând pentru un test care va oferi în cele din urmă celor 45 de voluntari două doze, la o lună de distanță.

„Cu toții ne simțim atât de neputincioși. Aceasta este o oportunitate uimitoare pentru mine de a face ceva ", a spus Jennifer Haller, 43 de ani, din Seattle. Este mama a doi adolescenți și crede că „este fain” că participă la studiu.

Obiectivul de luni a marcat doar începutul unei serii de studii la oameni, necesar pentru a demonstra dacă injecțiile sunt sigure și pot funcționa. Chiar dacă cercetările merg bine, un vaccin nu ar fi disponibil pentru utilizare pe scară largă timp de 12 până la 18 luni, a spus dr. Anthony Fauci de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA. Acest lucru este încă important dacă virusul devine o amenințare pe termen lung.

Acest potențial vaccin, numit cod mRNA-1273, a fost dezvoltat de compania de biotehnologie Moderna Inc., din NIH și Massachusetts, nu există nicio șansă ca participanții să se poată infecta din injecții, deoarece nu conțin coronavirusul în sine.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel