E OFICIAL! Preșcolarii și școlarii, în vacanță din 25 octombrie - 5 noiembrie din cauza COVID. Creșele rămân deschise

Dana Lascu |
Data publicării:
Școala online. Foto: Pixabay
Școala online. Foto: Pixabay

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat, astăzi, ordinul prin care preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal de stat vor fi în vacanță în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

„Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului Educației nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului școlar 2021 - 2022, publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal de stat sunt în vacanță”, prevede ordinul semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Guvernul a abilitat vineri Ministerul Educației, prin hotărârea de modificare a HG privind starea de alertă, să emită ordinul privind acordarea unei vacanțe de 14 zile în tot sistemul școlar începând de luni.

„S-a abilitat Ministerul Educației să emită ordinul pentru introducerea vacanței de 14 zile în tot sistemul școlar, aici vorbim inclusiv de afterschool-uri care sunt menționate în Hotărârea de Guvern. Creșele sunt singurele care vor rămâne deschise”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la Palatul Victoria, după ședința Executivului.

16.168 de levi infectați într-o săptămână

Conform informațiilor centralizate în ultimul bilanț săptămânal pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, dat publicității la 20 octombrie 2021, se înregistra următoarea situație epidemiologică:

- Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.168;

- Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.590 de persoane.

În ultimul raport, Ministerul Educației anunță că sunt 563 de unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB). 

Totodată sunt 123 de unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate); 202 unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 3.958 de unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online.

Din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate atât în rândul elevilor și preșcolarilor cât și al angajaților din Învățământ, număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză a ajuns la 587.434, adică aproximativ 20% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ.

De la începutul școlii, în 13 setembrrie, și până acum 58,385 de elevi și preșolari au făcut COVID-19. De asemenea, în același interval 18,891 de angajați din Învățământ s-au infectat cu coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel