Prof dr Ana Liliana Tuță, COVID-19: spitalele sunt foarte sigure

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
UPU
UPU

Prof dr Ana Liliana Tuță, președintele Comisiei de Nefrologie din cadrul Ministerului Sănătății, a declarat, într-o dezbatere, că frica de a (nu) merge la un spital ține de fiecare pacient în parte.

Prof dr Ana Liliana Tuță, președintele Comisiei de Nefrologie din cadrul Ministerului Sănătății, a afirmat, în cadrul dezbaterii online ”Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”, organizată de DC Media Group, că teama de a merge sau nu la spital, la Urgență, ”depinde de fiecare pacient în parte, de structura lui emoțională, de statusul fizic”.

Șefa secției de Nefrologie a Spitalului Județean din Constanța mai spune că ”nu te poți lupta cu frica omului”. Aceasta a mai amintit că spitalele sunt ”foarte sigure” întrucât există circuite bine stabilite. ”Pacientul sosește, fie este programat, acum avem și pacienți cronici care vin la internare programați, sunt testați. Până în momentul în care vine rezultatul testului, sunt ținuți în salon izolați. Și, în momentul în care rezultatul textului vine negativ, continuă internarea pe secția respectivă din spital sau se rezolvă starea de urgență, într-o zonă de izolare. Dacă nu este o urgență, atunci este trimis către spitalele care îngrijesc pacienții Covid”, a declarat prof dr Ana Liliana Tuță.

Potrivit acesteia, toți pacienții care intră în spital sunt testați și toate spitalele sau fac teste - teste PCR, nu teste rapide - , inclusiv pentru pacienții cu spitalizări lungi, dar și pentru cei cu spitalizări de o zi. ”Nu mai intră nimeni cu haine de stradă în spital și nici cu aparținători”, a adăugat prof dr Ana Liliana Tuță.

Aceasta i-a sfătuit pe bolnavii cronici cu diabet și pe cei cu hipertensiune să-și verifice periodic valorile glicemiei, respectiv ale tensiunii arteriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel