Prof dr Anca Trifan, Virusul hepatitic C și Nobel-ul luat pentru descoperirea lui. Academia de Sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Prof dr Anca Trifan, reputat hepatolog din Iași, vine la Academia de Sănătate, luni, 26 octombrie, de la ora 11.00, pentru a discuta despre virusul hepatitic C și premiul Nobel câștigat anul acesta de cei trei cercetători care l-au descoperit. 

Prof dr Anca Trifan, de la Institutul de Gatsroenterologie și Hepatologie și de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași, este fostul președinte al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie. 

„Ne-am propus să discutăm despre Premiul  Nobel pentru Medicină și Fiziologie din acest an.  Este un subiect care a mai fost abordat de mass-media românească, dar consider că este important dată fiind importanța descoperirii celor trei savanți care au luat acest premiu în 2020. Cei trei sunt Harvey J. Alter, Michael Houghton și Charles M. Rice, pentru descoperirea virusului hepatitic C. Doamna profesor Trifan, ca hepatolog, sigur că s-a confruntat cu acest virus de-a lungul timpului și o să încercăm să rememorăm toate problemele pe care le-a creat virusul respectiv”, explică academicianul Irinel Popescu, realizatorul  emisiunii Academia de Sănătate. 

Emisiunea va fi transmisă luni,  26 octombrie de la ora 11.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube, ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel