Prof.dr Călin Tătaru, despre cataracta și chirurgia refractivă la Academia de Sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof.dr. Cătălin Tătaru
Prof.dr. Cătălin Tătaru

Prof.dr Călin Tătaru, de la UMF Carol Davila București, președintele Societății Române de Cataractă și chirurgie refractivă, este invitatul de luni, de la ora 11.00, în prima ediție a emisiunii Academia de Sănătate din 2019, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL. 

În România se fac anual 94 de mii se operații de cataractă, mai mult de jumătate ffiind în clinicile private, arată statisticile oficiale. Cu toate acestea, doi din trei români cu vârsta de peste 60 de ani nu știu nimic despre aceatsă boală, deși ea este principala cauză de orbire la nivel mondial.

Cataracta este operabilă, fiind rezolvată prin implantarea unui cristalin artificial.

De această boală, dar și alte afecțiuni și tratamente oftalmologice, va vorbi luni, de la ora 11.00, prof.dr Călin Tătaru, cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Invitatul proferosului doctor Irinel Popescu, la Academia de Sănătate, este doctor în științe medicale, chirurg operator, președinte al Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă și vicepreședinte al Societății Române de Oftalmologie.

Aria sa de expertiză este chirurgia segmentului anterior al globului ocular: cataractă, glaucom, transplant cornean și chirurgie refractivă.

Emisiunea va putea fi urmărită pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale a DC MEDICAL, iar uiterior, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel