Prof.dr Călin Tătaru, despre cataracta și chirurgia refractivă la Academia de Sănătate

Dana Lascu / 06 ian 2019 / 13:55
Prof.dr. Cătălin Tătaru
Prof.dr. Cătălin Tătaru

Prof.dr Călin Tătaru, de la UMF Carol Davila București, președintele Societății Române de Cataractă și chirurgie refractivă, este invitatul de luni, de la ora 11.00, în prima ediție a emisiunii Academia de Sănătate din 2019, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL. 

În România se fac anual 94 de mii se operații de cataractă, mai mult de jumătate ffiind în clinicile private, arată statisticile oficiale. Cu toate acestea, doi din trei români cu vârsta de peste 60 de ani nu știu nimic despre aceatsă boală, deși ea este principala cauză de orbire la nivel mondial.

Cataracta este operabilă, fiind rezolvată prin implantarea unui cristalin artificial.

De această boală, dar și alte afecțiuni și tratamente oftalmologice, va vorbi luni, de la ora 11.00, prof.dr Călin Tătaru, cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Invitatul proferosului doctor Irinel Popescu, la Academia de Sănătate, este doctor în științe medicale, chirurg operator, președinte al Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă și vicepreședinte al Societății Române de Oftalmologie.

Aria sa de expertiză este chirurgia segmentului anterior al globului ocular: cataractă, glaucom, transplant cornean și chirurgie refractivă.

Emisiunea va putea fi urmărită pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale a DC MEDICAL, iar uiterior, aici. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy