Prof.Dr. Ștefan Constantinescu, noutăți în cercetarea în hematologie la Academia de Sănătate

Dana Lascu |
Data publicării:
Prof.Dr. Ștefan Constantinescu
Prof.Dr. Ștefan Constantinescu

Ediția de astăzi a Academiei de Sănătate, de la ora 11.00, îl va ca invitat pe Prof.Dr. Ștefan Constantinescu, un ilustru cercetător român în hematologie, care activează la unul dintre cele mai cunoscute și mai respectate institute de cercetare din lume. Invitatul academicianului dr. Irinel Popescu va vorbi despre noile descoperiri în hematologie și hemato-oncologie, și despre cum pot ele ajuta pacienții care se confruntă cu un diagnostic crunt.

Ca să facem doar o scurtă trecere în revistă a uriașului său CV, vă spunem că prof.dr. Ștefan Constantinescu este professor ordinare at the Universitatea catolică din Louvain.

El este, totodată, coordonator al Unității de cercetare în semnaliazare și hematologie moleculară de la Institutul Christian de Duve, care aparține tot de Universitatea catolică din Louvain.

Universitatea, la rândul ei, aparține de Institutul de Cercetare în Cancer Ludwig din Bruxelles, unul dintre cele mai prestigioase din lume și care, de fapt, constituie o rețea internațională de instituții de cercetare.

În România, prof.dr. Ștefan Constantinescu deține funcția de director onorific pentru cooperare europeană în cadrul Academiei Române și coordonează activitatea Institutului de Virusologie „Ștefan S. Nicolau” din București.

Nu în ultimul rând, el este profesor de medicină moleculară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București.

Invitatul academicianului Irinel Popescu va vorbi despre importanța cercetării genetice în hematologie și hemato – oncologie, noi descoperiri despre factorii care provoacă bolile de sânge și cum lărgesc aceștia aria terapeutică în beneficiul pacienților care se confruntă cu un diagnostic crunt.

Emisiunea Academia de Sănătate va putea fi urmărită pe canalul de Youtube al DC MEDICAL dar și pe pagina de Facebook a DC MEDICAL, astăzi, de la ora 11.00.

Ulterior, emisiunea va fi postată și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel