Profesor de la Universitatea din Cambridge răstoarnă tot ce știam despre COVID: "Se răspândește mult mai ușor așa"

DCMedical Team / 22 ian 2021 / 14:27

Un profesor de la Universitatea din Cambridge spune că prin vorbire se răspândește mult mai ușor virusul SARS-COV-2 decât prin tuse.

Prof. Pedro Magalhães de Oliveira, expert în mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge, precizează că ”vorbirea este o problemă foarte importantă atunci când vorbim despre transmiterea virusului”.

Rezultatele unui nou studiu arată că riscul de infectare este mai mare în cazul unei discuții cu o persoană infectată decât dacă acesta ar tuși în apropiere, tocmai din cauza particulelor persistente, informează The Guardian.

Rezultatele obținute de această cercetare arată că durează câteva secunde pentru ca particulele expulzate să se răspândească pe o distanță de cel puțin doi metri.

”Aveți nevoie de măști, de distanțare și de o ventilație bună în încăperi, astfel încât aceste particule să nu se acumuleze într-un spațiu închis și să fie îndepărtate în siguranță“, spune prof. Pedro Magalhães de Oliveira.

Distanța socială nu te salvează mereu de COVID

 

”Vorbirea este o problemă foarte importantă atunci când vorbim despre transmiterea virusului. Ea trebuie luată în considerare pentru că produce particule mult mai fine decât tusea, iar aceste particule pot persista timp de cel puțin o oră în cantități care sunt suficiente pentru a provoca boala“, este de părere de Oliveira.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy