Proteste: Federația SANITAS va marca cei 31 de ani de activitate sindicală printr-un protest în Piața Victoriei

Angela Sabău |
Data publicării:
Sindicaliștii de la Sanitas
Sindicaliștii de la Sanitas

Federația SANITAS a anunțat că va organiza un amplu protest în Piața Victoriei, pe 1 februarie. Coincidență sau nu, pe aceeași dată organizația marchează 31 de ani de activitate.

Un amplu protest va avea loc pe 1 februarie, în Piața Victoriei, organizat de Federația SANITAS. 
„Autoritățile ne obligă să aniversăm 31 de ani de activitate sindicală prin proteste! În ziua în care aniversează 31 de ani de activitate sindicală, pe data de 1 februarie 2021, membrii Consiliului Național al Federației SANITAS din România se vor afla în Piața Victoriei, în intervalul orar 12.00 – 13.00, pentru a susține drepturile celor peste 100.000 de membri din Sănătate și Asistență socială. Autoritățile ne obligă, prin indiferența cu care tratează problemele celor două sisteme, să protestăm în numele colegilor noștri din spitale, din centre de vaccinare, din centre medicale și medico – sociale și din instituții de asistență socială”, arată organizația într-un comunicat de presă. 
Iată ce solicită ei:
„Nu cerem nimic în plus față de lege! Cerem doar să se respecte legea! Solicităm autorităților: 
1. Realizarea unei strategii naționale de investiții în sistemul sanitar, atât în infrastructura spitalicească, cât și în resursa umană, pentru a nu mai trece prin tragedii precum cea de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Dr. Matei Balș” sau de la alte zeci de spitale din țară! 
2. Aplicarea corectă a Legii-cadru nr. 153/2017: respectarea creșterilor salariale prevăzute pentru anul 2021 și repararea inechităților generate de această lege față de categoriile de salariați cu cele mai mici venituri din sistem! 
3. Raportarea sporurilor la salariul de bază aflat în plată - în special a sporurilor pentru condiții de muncă - pentru toți angajații din sistemul sanitar. 
4. Acordarea stimulentului de risc pentru angajații din asistența socială, prevăzut de lege pentru lunile de stare de urgență din 2020, pe care colegii noștri nu l-au primit nici în prezent!”

Ei mai atrag atenția guvernanților că „nu-și mai pot permite luxul de a ignora aceste probleme sau de a le trata doar prin prisma intereselor politice imediate. Populația acestei țări are dreptul la un sistem public de sănătate și de asistență socială la standarde europene!”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel