Proteste în sănătate. Federația Solidaritatea Sanitară, anunț de ultimă oră

Steluța Indrei |
Data actualizării: | Data publicării:
Medici
Medici

Ca urmare a deciziei Ministerului Sănătății de a relua negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate, Federația Solidaritatea Sanitară a anunțat că renunță la proteste în sănătate.  

Comitetul Director al Federației „Solidaritatea Sanitară" a decis anularea grevei japoneze din data de 5 octombrie 2018 și suspendarea pichetării Ministerului Sănătății stabilită pentru data de 12 octombrie 2018.

„Apreciem disponibilitatea la dialog social de care dă în continuare dovadă ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, și interesul domniei sale pentru existența unui contract colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate, care să asigure atât creșterea calității vieții profesionale a salariaților, cât și creșterea calității serviciilor medicale. Sperăm că acest contract colectiv de muncă va conține cât mai multe dintre propunerile prezentate de Federația Solidaritatea Sanitară, împreună având posibilitatea să asigurăm prin intermediul acestui instrument legal condiții și relații de muncă decente pentru lucrătorii din sănătate”, se arată într-un comunicat al organizației sindicale.

Rămâne în continuare de rezolvat situația revendicărilor ce intră în responsabilitatea Ministerului Muncii, respectiv cele ce depind de modalitatea de interpretare și aplicare a legii 153/2017 (revendicările 2-8), Federația „Solidaritatea Sanitară" așteptând un răspuns al conducătorului acestei instituții la invitația la dialog pe care i-am transmis-o, având ca obiectiv rezolvarea pe cale amiabilă a problemelor prezentate și demonstrate de noi, odată cu soluțiile pentru remedierea lor.

În funcție de deschiderea la dialog de care va da dovadă în următoarele zile ministrul Muncii, doamna Lia-Olguța Vasilescu, Comitetul Director va decide în privința negocierilor sau a posibilității de-a picheta această instituție în data de 12 octombrie 2018, iar Consiliul de Coordonare va decide în aceeași zi în privința continuării negocierilor sau a demarării programului de proteste având ca temă revendicările ce privesc legea salarizării și ca adresanți Ministerul Muncii și Guvernul României.

„Ne dorim rezolvarea prin negocieri a revendicărilor noastre legitime, implementarea soluțiilor propuse de noi, menite să asigure un tratament etic al tuturor categoriilor de salariați din Sănătate, și respectarea tuturor drepturilor acestora. Suntem pregătiți atât pentru soluția normală, respectiv negocierea, cât și pentru ceea extraordinară, ce vizează exprimarea nemulțumirilor prin proteste, în situația refuzului la dialog al celor două instituții”, semnalează federația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel