Psiholog, COVID-19: Oamenii nu au o sensibilitate destul de mare la cifre

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV

Președintele Colegiul Psihologilor din București, profesorul Ion Bogdan, spune că mesajele despre COVID-19 nu trebuie să fie centrate pe exagerări. Afirmația a fost făcută în cadrul dezbaterii ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”.

La dezbaterea online ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”, Ion Bogdan, președintele Colegiului Psihologilor din București a subliniat nevoia de mesaje echilibrate, fără extreme în această perioadă de pandemie. ”Nu cred că se poate face apela mai multă înfricoșare în fața COVID-19 decât a fost cazul și orice exagerare pe direcția asta mai degrabă tinde să crească extremele. (...) Mai degrabă (mergem) pe faptul de a antrena responsabilitatea, pe solidaritatea umană, pe alte mesaje”, consideră psihologul.

Întrebat cum văd oamenii acele buletine zilnice date de autorități cu situația bolnavilor de COVID-19, specialistul afirmă că ”oamenii nu au o sensibilitate destul de mare la cifre. Ei se raportează foarte direct la situații. Nu avem un organ specializat pentru statistici. Când se adaugă sau se scad cifre, lucrul ăsta nu schimbă foarte mult percepția omului. În mesajele pe care le dăm trebuie să arătăm nu numai câți oameni mor sau că mor oameni cu diverse comorbidități, ci și că oameni cu comorbidități sunt asistați și primesc tratament. Să se meargă pe comunicarea pozitivă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel