Quinoa, în centrul atenției: De ce este miraculos acest superaliment fără gluten

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Unele produse alimentare sunt la mare căutare, odată cu creșterea atât a obiceiurilor alimentare sănătoase, cât și a gătitului natural.

Astfel de alimente sunt avocado și quinoa. Despre quinoa, NASA însăși spune că este un superaliment. În afară de proprietățile sale nutriționale incontestabile, cultivarea necesită foarte puțină apă, astfel încât costul de producție este scăzut, impactul asupra mediului este, de asemenea, scăzut și se adaptează la diferite condiții meteorologice. Astfel, quinoa poate fi cultivată și în spațiu!

Ce este quinoa

Quinoa este o proteină completă, unul dintre puținele alimente vegetale care oferă toți cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie corpul uman. Quinoa conține cantități mari de potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale. De asemenea, este bogată în antioxidanți care pot ajuta la controlul diabetului de tip 2. 

Fiecare bobiță de quinoa oferă un amestec diferit de substanțe nutritive. Quinoa este o sursă bună de cupru, proteine, fibre și fier, precum și de vitaminele B - tiamină (B1) și piridoxină (B6). Quinoa mai conține magneziu, fosfor, mangan și acid folic.

Deoarece nu conține gluten, quinoa este extrem de importantă pentru persoanele care suferă de boala celiacă (intoleranţă la gluten).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel