Radu Țincu: tulpina Omicron este, de fapt, o strategie a SARS-COV-2

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicul Radu Țincu afirmă că varianta Omicron este  strategie a virusului pentru a-și asigura supraviețuirea. 

Medicul Radu Țincu arată că apariția noi variante Omicron nu este altceva deât „o strategie” a virusului cu scopul de a-și asigura supraviețuirea. El spune că au mai existat, de-a lungul timpului, virusuri care, tot făcând astfel de mutații, au încercat să devină mai blânde cu propriile gazde ca să își asigure supraviețuirea, a explicat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, la B1 TV

Agenția Europeană a Medicamentului a precizat că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron ce au fost confirmate în UE par a fi ușoare.

„Majoritatea cazurilor care au fost publicate până la acest moment au fost cazuri ușoare sau medii de boală, ceea ce ne duce cu gândul că această variantă Omicron ar putea să fie o variantă mult mai blândă, ceea ce să știți că nu e unic în istoria virusurilor. Au mai fost de-a lungul timpului virusuri care, tot făcând astfel de mutații, încearcă să devină mai blânde cu propriile gazde pentru că, până la urmă, își asigură în acest fel supraviețuirea. Un virus care omoară gazda se omoară și pe el, deci e nevoie de o astfel de tehnică, de coabitare”, a punctat Radu Țincu.

Medicul a apărat decizia Guvernului de a introduce anumite relaxări, explicând că politica sanitară trebuie adaptată la realitatea epidemiologică din România.

„Sigur că au fost criticate autoritățile române că au luat măsuri de relaxare, fiind în totală contradicție cu Europa, însă nu îmi amintesc ca Germania sau Franța, de exemplu, când noi aveam 500 de cazuri pe zi, să ia măsuri de restricție că în România erau foarte multe cazuri, deci până la urmă trebuie să ne adaptăm politica sanitară în funcție de realitatea epidemiologică din România. Atât timp cât acum avem o situație epidemiologică bună, cred că putem introduce anumite măsuri de relaxare. Nimeni nu poate să ceară ca timp de doi ani de zile să o ținem în același nivel de restricție, pentru că această pandemie a avut suișuri și coborâșuri”, a adăugat Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel