Raed Arafat: 4 pacienți decedați la Matei Balș. La 5.05 a fost sunat la 112, în nouă minute s-a declanșat planul roșu

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat că 4 pacienți au decedat în incendiul de la Matei Balș. Trei dintre ei au fost carjbonizați. Pompierii au ajuns la fața locului la 8 minute după apelul la 112, iar un minut mai târziu au declanșat PLANUL ROȘU.

RAED ARAFAT: „În primul rând, vreau să transmit condoleanțe familiilor pacienților care, din păcate, și-au pierdut viața.

Vorbim de patru persoane, trei găsite ulterior după ce s-a degajat fumul, din păcate carbonizate și unul la care s-a încercat resuscitarea, dar fără nereușită”. 

Șeful DSU a explicat și cum s-a desfășurat acțiunea. 

„La ora 05.05 dimineața a fost apelul la 112. 

La oea 05.13 a fost primul echipaj sosit la fața locului care a anunțat care este situația. 

Au fost trimise de la început mai multe echipaje. 

la 05.14 a fost declanșat Planul Roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din partea ISU B-IF, pompierii bineînțeles cu SURD-ul, din partea Spitalului Floreasca pe linie medicală, din partea Serviciului de Ambulanță, și bineînțeles din partea Poliției și Jandarmeriei care au asistat și ei la intervenție. 

De la început au fost informați domnul prim ministru și domnul ministru al Internelor, dl ministru Bode, și dl ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

La ce acest moment, la centrul de coordonare de la Ministerul de Interne se află domnul ministru Bode care urmărește și este în legătură cu noi, cu suntem în legătură și cu domnul prim ministru”. a explicat Raed Arafat. 

Ulterior el a explicat că „44 de pacienți au fost mutați la alte spitale”. „Nu erau pacienți internați la Terapie Intensivă!”

La acest moment, incendiul este lichidat. 

„Aici au fost pacienți cu COVID-19, cu boala de bază, și care au fost transferați. Rămâne acum problema celor care vor investiga din partea Poliției, din partea Criminalisticii, din partea ISU București, care urmează să investigheze cauza incendiului, asupra căreia, la acest moment, nu vom face speculații”, a mai arătat Raed Arafat. 

„Cauza o vom afla în câteva zile, nu vom spune acum, nu facem speculații”.

„CNCCI care are toate locurile libere pe COVID a comunicat dispeceratului din București unde sunt locuri libere, acolo au fost transferați pacienții. Deci nu s-a făcut după placul comandantului intervenției, ci s-a făcut după datele pe care le avea de la Centrul de coordonare și comandă pe COVID”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel