Raed Arafat, cum ar trebui să petrecem Crăciunul. Reguli de respectat

Angela Sabău / 20 dec 2020 / 21:06
Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU Foto: gov.ro

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a explicat cum ar trebui să petrecem Crăciunul și ce reguli ar trebui să respectăm pentru reducerea riscului de îmbolnăvire.

Raed Aafat a făcut o serie de recomandări pentru petrecerea sărbătorilor. Potrivit lui, românii ar trebui să petreacă Crăciunul în familie, iar colindătorii să nu intre în case. Recomandările lui au menirea de a ne proteja de infectarea cu noul coronavirus și de a limita răspândirea virusului.

„Sărbătoarea de Crăciun în rândul familiei restrânse, cei care stăm de regulă în casă, să nu primim oameni din afara casei, chiar dacă sunt membri ai familiei, dar să nu avem întâlniri mai extinse, să nu primim – să zic așa – colindători care să intre în casă, care să stea în casă. Printr-o deplasare de la casă la casă, de la apartament la apartament, să intri, să stai cu cei din casă, să pleci, este exact ce trebuie pentru a răspândi virusul în mai multe locuri. Pot să fie persoane posibil infectate, dar asimptomatice sau ușor simptomatice. Iar bineînțeles, zonele în care turiștii s-au deplasat la munte sau în alte zone, cel mai bine iau masa în cameră, nu participă la nicio masă comună sau festivitate, ele sunt interzise oricum”, a explicat el la Antena 3.

Secretarul de stat a insistat că vizitele vor contribui la răspândirea virusului și că ar trebui să petrecem în familia restrânsă. „Dacă sunt oameni care stau în casă împreună, înseamnă că riscul în plus nu există. Se comportă cum s-au comportat până acum. Dar, dacă vine cineva dinafară, atunci mare atenție, pentru că statul la masă poate să ducă la infectarea unor persoane vulnerabile, care să ajungă apoi la spital  sau la Terapie Intensivă. Insistăm pe recomandarea că masa de Crăciun, sărbătoarea de Crăciun, să se facă, în acest an, în rândul familiei restrânse”, a mai precizat el.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy