Raed Arafat, despre pandemie: sunt semne pozitive, dar virusul nu a dispărut

Angela Sabău / 14 mai 2020 / 09:40
Dr Raed Arafat. Sursa: Facebook
Dr Raed Arafat. Sursa: Facebook

Raed Arafat crede despre evoluția pandemiei că „sunt semne pozitive”, dar încă nu e totul perfect și nu putem spune că virusul a dispărut. 

Raed Arafat crede că evoluția pandemiei de Covid-19 este favorabilă, dar decamdată nu este concludentă pentru o relaxare totală. El spune că restricțiile trebuie eliminate gradual, pentru a nu risca apariția unui nou val de îmbolnăviri.

„Există o uşoară coborâre, dar nu e suficientă ca să spunem că suntem perfecţi şi că nu se mai întoarce un val. (...) Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente, că totul e perfect şi că stăm pe loc, că totul e ok şi, orice facem de acum, virusul a dispărut. Virusul nu a dispărut, virusul va fi printre noi. Poate că va reveni în toamnă", a declarat Raed Arafat la Digi24.

El a avertizat că, dacă măsurile de relaxare nu uvor fi luate gradual, există riscul de a reveni la starea inițială, cu măsuri stricte de distanțare și oprire a mai multor activități.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy