Raed Arafat, despre pandemie: sunt semne pozitive, dar virusul nu a dispărut

Angela Sabău |
Data publicării:
Dr Raed Arafat. Sursa: Facebook
Dr Raed Arafat. Sursa: Facebook

Raed Arafat crede despre evoluția pandemiei că „sunt semne pozitive”, dar încă nu e totul perfect și nu putem spune că virusul a dispărut. 

Raed Arafat crede că evoluția pandemiei de Covid-19 este favorabilă, dar decamdată nu este concludentă pentru o relaxare totală. El spune că restricțiile trebuie eliminate gradual, pentru a nu risca apariția unui nou val de îmbolnăviri.

„Există o uşoară coborâre, dar nu e suficientă ca să spunem că suntem perfecţi şi că nu se mai întoarce un val. (...) Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente, că totul e perfect şi că stăm pe loc, că totul e ok şi, orice facem de acum, virusul a dispărut. Virusul nu a dispărut, virusul va fi printre noi. Poate că va reveni în toamnă", a declarat Raed Arafat la Digi24.

El a avertizat că, dacă măsurile de relaxare nu uvor fi luate gradual, există riscul de a reveni la starea inițială, cu măsuri stricte de distanțare și oprire a mai multor activități.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel