Raed Arafat, semnal de alarmă: ce se întâmplă când indicele de infectare ajunge la 3, în București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU Foto: gov.ro

Raed Arafat a declarat că riscul ca indicele de infecții să ajungă la 3 în București este foarte mare, situație în care vor fi luate măsuri suplimentare.

Riscul ca în Capitală, indicele de infecții să ajungă la 3 la mia de locuitori, este foarte mare, asta a declarat medicul Raed Arafat, șeful DSU, vineri seara. Potrivit lui, în momentul în care acel indice va fi atins vr fi luate noi măsuri.
În acest moment, Bucureștiul, care a ajuns la 2,81, este cel mai aproape de atingerea acestei limite, potrivit ultimelor date.
„În momentul în care rata va ajunge la 3, se vor aplica regulile prevăzute pentru această situație în hotărârea de guvern: restaurantele închise, nu mai sunt activități la teatre, la cinematografe, masca devine obligatorie în toate spațiile publice, nu mai există diferențiere între spațiu aglomerat și spațiu neaglomerat, în toate spațiile masca este obligatorie. Sunt regulile de bază în această situație, când trecem de pragul de 3 la mie și pe care sperăm ca populația să le înțeleagă și să le respecte”, a spus Raed Arafat, vineri seară, la Digi24.
„Dacă oamenii nu înțeleg de ce se iau măsurile, înseamnă că avem o problemă foarte mare în implementarea lor. Nu este de dorit nici să ne trezim că Jandarmeria merge cu bastonul după oameni, și de aceea se încearcă să fie un dialog, pentru că nimeni nu vrea să ajungem la alte acțiuni, la alt nivel de confruntare, așa cum s-a ajuns în alte țări”, a subliniat șeful DSU.
„Oricum suntem într-o fază avansată. Această diferență de 0,8 la sută cât este în prezent nu stabilește o graniță clară între o situație acceptabilă și o situație neacceptabilă”, a mai subliniat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel