Raed Arafat: Situația nu este sub control. Se discută noi restricții

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat. Foto: DSU
Raed Arafat. Foto: DSU

Șeful DSU, dr Raed Arafat, a explicat că epidemia de coronavirus în România nu este sub control și că se ia în calcul aplicarea de noi restricții. 

După ce România a înregistrat sâmbătă un record negativ în ceea ce privește numărul cazurilor noi de coronavirus, respectiv 698 în numai 24 de ore, dr Raed Arafat, a declarat că „aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”.

Șeful DSU a explicat, la pentru stiri.tvr.ro, că pentru limita răspândirea acestui virus, este foarte important ca oamenii să respecte cele trei reguli esenţiale, respectiv igiena corectă a mâinilor, purtarea măștilor și evitarea locurilor aglomerate. Dacă situația nu se îmbunătățește, dr Raed Arafat spune că ne-am putea trezi cu noi restricții. 

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții, este discutată în acest moment intenția restricționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere", a subliniat șeful DSU.

Medicul a atras atenţia și asupra faptului că această creștere a numărului cazurilor noi de infecție cu coronavirus v a însemna și mărirea numărului persoanelor internate la Terapie intensivă, ceea ce va pune o mare presiune pe sistemul sanitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel