Rafila: trebuie să ajungem la 100.000 de vaccinări pe zi

Florina Pop |
Data publicării:
Zeci de mii de oameni s-au programat pentru vaccinare împotriva COVID  FOTO: unsplah
Zeci de mii de oameni s-au programat pentru vaccinare împotriva COVID FOTO: unsplah

Profesorul Alexandru Rafila a declarat luni, 22 martie, că ar fi bine să se ajungă la circa 100.000 de vaccinări pe zi.

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, consideră că trebuie să se ajungă la 100.000 de vaccinări pe ca Românai să nu ”rămână o insulă de transmisibilitate înaltă”. 

”Asta e important, să reușim să nu rămânem o insulă de transmisibilitate înaltă, iar în ceea ce privește reușita campaniei de vaccinare, chiar dacă în momentul de față suntem undeva pe la mijlocul clasamentului. (...) Stăm mai bine (n. r. la campania de vaccinare) decât ne-am fi așteptat, dar repet, este important - trebuie să ajungem la 100.000 de administrări de vaccin zilnic ca să putem să disuctăm despre o speranță de încheiere a pandemiei”, a apreciat Alexandru Rafila. 

Potrivit acestuia, în lunile aprilie și mai vor veni foarte multte doze de vaccinuri în România. ”Atunci, cred că succesul campaniei de vaccinare în România se mută din zona de aprovizionare, logistică, în zona de comunicare. Aici, la comunicare, eu nu sunt așa de optimist pentru că tot timpul am avut probleme cu comunicarea, iar comunicarea, transparența, dar în adevăratul sens al cuvântul - nu o transparență făcută să dinamiteze un anumit proces, ci să încurajeze un anumit proces cum ar fi vaccinarea”,  adăugat Rafila la o emisine a Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel