Reducerea riscurilor asociate fumatului, o abordare progresivă, viabilă

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Reducerea riscurilor asociate fumatului, o abordare progresivă, viabilă
Reducerea riscurilor asociate fumatului, o abordare progresivă, viabilă

Reducerea riscurilor asociate fumatului reprezintă o strategie de sănătate publică.

Reducerea riscurilor asociate fumatului (Tobacco Harm Reduction – THR) reprezintă o strategie de sănătate publică care urmărește să minimizeze impactul negativ al fumatului asupra sănătății prin încurajarea fumătorilor, care altfel ar continua să fumeze, să treacă complet la produse alternative cu risc redus*. Deși aceste produse alternative conțin nicotină, ele nu implică arderea tutunului, care provoacă cea mai mare parte a riscurilor asociate fumatului.

Dr. David O’Reilly, Director pentru cercetare științifică în cadrul BAT, explică de ce THR este o modalitate progresivă, pragmatică și realizabilă de a reduce riscurile și impactul asupra sănătății cauzat de fumat.

În ce constă abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului (Tobacco Harm Reduction – THR) și de ce este aceasta importantă?

Conceptul de reducere a riscurilor se referă la faptul că majoritatea dintre noi ne implicăm zilnic în diferite acțiuni care implică riscuri, precum șofatul, de exemplu, și căutăm modalități de reducere a acestor riscuri – purtăm centură de siguranță, ca să continui exemplul. Reducerea riscurilor asociate fumatului are la bază principii similare: este o strategie de politică publică în domeniul sănătății prin care se recunoaște impactul fumatului asupra sănătății și se caută modalități de reducere a acestuia.

Prin intermediul acestei abordări, fumătorii sunt încurajați să renunțe la acest obicei și, dacă nu doresc acest lucru, să înlocuiască fumatul cu produse alternative cu risc redus*. Aceste produse conțin nicotină, dar nu implică arderea nocivă a tutunului, care generează substanțe nocive corelate cu bolile asociate fumatului.

Într-o lume în care peste 1 miliard de oameni continuă să fumeze în ciuda riscurilor la adresa sănătății, este important să existe alternative precum produse pentru vapat sau produse cu nicotină pentru uz oral, dar și informații clare despre utilizarea lor, pentru ca fumătorii să fie încurajați să le adopte ca alternativă la fumat. Portofoliul BAT include produse plăcute cu risc redus* destinate utilizatorilor adulți, care pot oferi satisfacția dorită de aceștia, fără a implica însă arderea nocivă a tutunului. Produsele noastre respectă cele mai înalte standarde de calitate și testare.

În ce mod sprijină BAT reducerea riscurilor asociate fumatului?

Sunt ani buni deja de când cercetăm o modalitate de a reduce impactul afacerii noastre asupra sănătății. Și avem mai multe direcții de acțiune. În primul rând, afacerea noastră trebuie să fie construită pe produse remarcabile pe care fumătorii adulți doresc să le folosească și să le găsească satisfăcătoare.

În al doilea rând, dezvoltarea portofoliului nostru de produse cu risc redus* este susținută de știință derulată la cel mai înalt nivel. Astăzi, prin intermediul abordării noastre unice de a dezvolta un portofoliu multicategorie, oferim o gamă diversă de produse cu risc redus*, precum produse de vapat, produse care încălzesc tutunul și produse cu nicotină pentru uz oral în peste 57 de piețe din întreaga lume. Acest lucru este posibil prin accentul pe care îl punem pe știință și inovație în cadrul BAT.

Ne-am asumat ca obiectiv dezvoltarea unui viitor diferit pentru fumători, pentru societate și pentru afacerea noastră. Și suntem pe drumul cel bun: în prezent, 19,4 milioane de consumatori au ales produsele noastre care nu implică arderea tutunului, în creștere cu circa 5 miliane față de 2021. Este un progres încurajator pentru noi și ne dorim să facem mai mult în acest sens.

Care este principalul obstacol în calea reducerii riscurilor asociate fumatului?

 

Unul dintre principalele provocări este să ne asigurăm că fumătorii înțeleg că produse precum cele pentru vapat sau cele care încălzesc tutunul sunt mai puțin riscante decât fumatul* - vapatul, spre exemplu, este cu până la 95% mai puțin riscant, potrivit unor instituții de sănătate publică. Cu toate acestea, diverse studii de piață arată că oamenii le consideră în mod eronat la fel de nocive ca fumatul.

Ceea ce nu este adevărat.

Este nevoie de o mai bună înțelegere a ceea ce este nicotina. Și a ceea ce nu este, în aceeași măsură. Nicotina în sine nu este o substanță canceringenă, ea nu cauzează cancer. Arderea tutunului și inhalarea fumului sunt cauzele recunoscute pentru riscurile asociate fumatului. Să fim clari: deși nicotina poate cauza dependență și nu este lipsită de riscuri, este utilizată de zeci de ani în produse medicinale aprobate, disponibile fără rețetă în majoritatea țărilor.

Furnizarea de informații clare și ușor de înțeles pentru fumătorii adulți trebuie să facă parte din strategia de reduce a riscurilor asociate fumatului, deoarece este important ca fumătorii să aibă informații exacte care să le permită să facă alegeri în cunoștință de cauză. Astfel creștem oportunitatea de a reduce riscurile pentru sănătate cauzate de fumat pentru indivizi și pentru societate.

De ce sunt atât de importante dovezile științifice?

 

Toate politicile solide de sănătate publică ar trebui să se bazeze pe dovezi științifice; dovezi care informează și care permit guvernelor, autorităților de reglementare și consumatorilor să evalueze și să înțeleagă modul în care un produs sau o abordare ar putea fi utilizată în beneficiul societății.

BAT dezvoltă produse inovatoare bazate pe dovezi științifice solide, care demonstrează potențialul lor de risc redus* față de fumat. Investim resurse semnificative în cercetare, cu o echipă de peste 1.500 de specialiști în cercetare și dezvoltare care lucrează la generarea de noi date și produse. Aceste informații și dovezi sunt publicate, fie că sunt pozitive sau negative, deoarece considerăm că transparența este fundamentală pentru progresul științific și pentru o înțelegere corectă.

Cum au evoluat produsele alternative cu nicotină și ce perspective de viitor aveți?

 

Cred că viitorul nicotinei nu se va baza pe un produs individual, ci pe o gamă de produse diferite, care pot satisface preferințele diferite ale consumatorilor. Știm că piața produselor alternative cu nicotină este fragmentată - nu toți consumatorii își doresc același lucru.

Prima țigară electronică, lansată pe piață în 2003, era un dispozitiv foarte simplu. Astăzi, la BAT, oferim o gamă de produse pentru vapat, precum și produse de încălzire a tutunului și produse cu nicotină pentru uz oral.

Cred cu tărie că reducerea riscurilor asociate fumatului este o abordare progresivă, pragmatică, realizabilă și, totodată, o soluție viabilă. Prin intermediul său, fumătorii sunt deja sprijiniți și încurajați să aleagă produse alternative la fumat, ceea ce ar trebui să determine continuarea inovației în dezvoltarea produselor, o mai mare satisfacție a consumatorilor și, în cele din urmă, mai mulți consumatori care să ia aceeași decizie. Ceea ce poate fi doar un lucru bun pentru sănătatea publică și pentru un viitor mai bun.

Cel mai recent Raport despre știință și inovație este disponibil cu informații suplimentare despre abordarea companiei în privința reducerii riscurilor asociate fumatului.

www.bat-science.com 

*Bazat pe dovezi științifice și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de riscuri și pot crea dependență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel