Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
regele charles foto: Giorgi Ichim
regele charles foto: Giorgi Ichim

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, conform Palatului Buckingham.

Nu este vorba de cancer de prostată, ci a fost descoperit în timpul recentului său tratament pentru o prostată mărită, scrie Reuters.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar conform unui comunicat al palatului, Regele a început "tratamente regulate", începând de luni.

Palatul Buckingham afirmă că Regele "rămâne complet pozitiv în privința tratamentului său și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice complete cât mai curând posibil".

El va amâna angajamentele publice, iar se așteaptă ca alți membri ai familiei regale să îl înlocuiască în timpul tratamentului.

Nu se furnizează detalii suplimentare despre stadiul cancerului sau un prognostic.

Cu toate că va suspenda evenimentele publice, Regele, în vârstă de 75 de ani, va continua să își îndeplinească rolul constituțional de șef al statului.

El a fost văzut la o slujbă în Sandringham duminică, unde a salutat mulțimile.

Cu mai mult de o săptămână în urmă, a avut o intervenție la prostată la un spital privat din Londra.

Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostată, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să facă verificări de prostată, a declarat palatul la momentul respectiv.

Se spune că a fost încântat de faptul că a crescut gradul de conștientizare cu privire la această problemă, site-ul NHS raportând o creștere a numărului de probleme legate de afecțiunile prostatei.

Iată declarația integrală a Palatului Buckingham:

”În timpul recentei intervenții spitalicești a regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o cauză separată de îngrijorare.

Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice.

Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale, ca de obicei.

Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită intervenției sale recente în spital.

El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la toate funcțiile publice cât mai curând posibil.

Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer.”

Foto: Comunicat de presă Buckingham Palace

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel