RESTRICȚII de sărbători? Raed Arafat: se va prelungi starea de alertă. Noi măsuri

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat a declarat joi seară, 10 decembrie, că se va prelungi starea de alertă pentru încă 30 de zile. Mâine se va da hotărârea care va întări măsura.

Șeful DSU Raed Arafat a afirmat că starea de alertă se va prelungi pentru alte 30 de zile. Este decizia luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de joi.

După evaluarea situației epidemiologică s-a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, cu măsurile deja existente - fără petreceri în noaptea de Revelion, circulația pe timpul nopții restricționată. O singură restricție a fost modificată: activitatea de transport pe cabluri pe pârtiile de schi, adică vor fi 10 persoane în cabină, nu 20.

”În rest, toate măsurile, cu excepția închiderii piețelor, rămân valabile. (...) Este foarte important ca fiecare dintre noi ca persoană ce va face, în familie ce va face. Situația nu este încă sub control și nu suntem într-o scădere consistentă. În București, numai în ultimele 2 zile am avut număr de cazuri aproape de 2.000. (...) De sărbători, vă rog să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră și familiei dumneavoastră. Încercați cât de mult posibil în acest an să limitați numărul celor cu care vă întâlniți de sărbători. (...) De sărbători, evitați colindatul”, a declarat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel