REZIDENȚIAT 2019. Taxa pentru înscriere, cât este și unde va fi plătită. Oficial

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Sănătății a publicat, în Transparență Decizională, un proiect de ordin care stabilește exact cuantumul taxei de participare la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 8 decembrie 2019. Acesta va intra în vigoare după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului de Ordin, care este pus în dezbatere publică până în 18 la REZIDENȚIAT 2019, sesiunea din 8 decembrie, cuantumul taxei de participare la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie va fi de de 400 lei/participant, la fel ca anul trecut.

Conform proiectului, taxa se va plăti în contul IBAN RO36TREZ70020E365000XXXX, CUI 4266456, DTMB ( Direcția de Trezorerie a Municipiului București) beneficiar Ministerul Sănătății, adresa: str. Cristian Popișteanu Nr. 1-3, sector 1, București, cod: 010024.

Citește și: REZIDENȚIAT 2019: Sorina Pintea, ministrul Sănătăți: Examenul, AMÂNAT pe 8 decembrie! NOUL CALENDAR

Citește și: REZIDENȚIAT 2019. Metodologia care stabilește cum se va da examenul. Oficial

Citește și: REZIDENȚIAT 2019: Specialitățile deficitare pentru care se dă examen pe post. Oficial

Art. 2 arată că „sumele încasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sănătății și se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor de personal și materiale necesare susținerii concursului de rezidențiat. Din sumele încasate o cotă de maximum 85% se va repartiza universităților de medicină și farmacie din București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, în vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidențiat.

De asemenea, repartizarea sumelor între universități se va face proporțional cu numărul de candidați care susțin concursul în centrul universitar respectiv și nota de calcul estimativ privind cheltuielile ocazionate de organizarea concursului de rezidențiat, însușită sub semnătură de rector.

„(4) Ministerul Sănătății va încheia contracte cu universitățile de medicină și farmacie prevăzute la alin. (2), contracte pe baza cărora se stabilesc atât obligațiile și responsabilitățile părților, cât și sumele ocazionate de cheltuielile de organizare și desfășurare suportate din taxa de înscriere la concurs", se mai arată în proiect.

Proiectul de ORDIN, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel