RMN la persoanele cu stimulatoare cardiace și defibrilatoare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Autismul ar putea fi diagnosticat prin RMN
Autismul ar putea fi diagnosticat prin RMN

Imagistica prin rezonanță magnetică - RMN - a fost considerată mult timp periculoasă pentru persoanele care au dispozitive electronice cardiace cum ar fi stimulatoarele cardiace și defibrilatoarele implantate în corpurile lor.

Un studiu publicat la jumătatea lui 2017, de către Jurnalul de Electrofiziologie Clinică, sugerează, însă, că scanările sunt sigure pentru majoritatea oamenilor cu aceste dispozitive.

Până de nu demult, RMN-ul nu era indicat în majoritatea cazurilor la persoanele cu astfel de dispozitive. Aceste investigații erau fost considerate riscante, deoarece exista teamă că, de fapt, câmpurile lor magnetice de înaltă frecvență utilizate pentru scanare ar putea perturba circuitele stimulatorului cardiac sau ale defibrilatorului.

Cu precauții, se poate face

Totuși, atunci când cercetătorii au examinat 212 de RMN-uri implicând 178 pacienți cu aceste dispozitive, nu au găsit o singură problemă cu modul în care acestea au funcționat.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că RMN –ul este sigur pentru cineva cu un dispozitiv implantat după 2000, atâta timp cât dispozitivul este verificat înainte și după procedură și funcția de stimulare este monitorizată în timpul scanării.

Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat că nu trebuie să înlocuiți dispozitivul mai vechi cu un model compatibil cu RMN înainte de a face o investigație cu rezonanță magnetică.

Studiul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel