România ar putea avea 900 de centre de vaccinare COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Pregătiri intense, dar deocamdată virtuale, pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, anunță Ministerul Sănătății. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a participat la o  videoconferință pe care conducerea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID -19 a susținut-o cu reprezentanții Direcțiilor de sănătate pentru verificarea stadiului și a modului de organizare a centrelor de vaccinare.

„Începem un lung șir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Național. Așteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitățile de vaccinare, cât și cele din alte spații identificate. Trebuie să colaborați la nivel local cu reprezentanții prefecturilor și cei ai comitetele județene de urgență care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19. În total urmează a fi înființate, conform datelor actuale, cca 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel național.

Direcțiile de sănătate publică au termen ca, până pe 9 decembrie 2020, să transmită informațiile finale privind identificarea spațiilor în care vor fi înființate centrele de vaccinare, dar și privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel