România este independentă privind dispozitivele medicale de protecție

Adisa Codruț |
Data publicării:
Maștile de protecție
Maștile de protecție

România este independentă din punct de vedere al dispozitivelor medicale de protecție. O companie din Maramureș produce 50 de milioane de măști chirurgicale pe lună, acoperind necesarul intern.

 

 

Compania din Maramureș produce acum toate componentele necesare realizării măştilor şi echipamentelor de protecţie. Compania are capacitatea de a produce 50 de milioane de măști cirurgicale FFP2 și FFP3 pe lună, acoperind necesarul României, arată într-un comunicat, președintele companiei din județul Maramureș.
„Avem capacitatea să producem 50 de milioane de măşti chirurgicale, FFP2 şi FFP3 pe lună. Iar la acest moment dispunem de stocurile necesare pentru a acoperi necesarul României. Vrem ca România să nu mai fie total dependentă de importuri şi să conteze în Europa, în ceea ce priveşte producţia textilelor şi dispozitivelor medicale”, a precizat Ioan Filip, preşedintele companiei.

Masca chirurgicală produsă de compania maramureșeană asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de peste 98%, dar are şi rezistenţă la stropire, avantaj important în ceea ce priveşte prevenirea infectării cu COVID-19. Produsele sunt testate intern, pe loturi. În acest sens, compania a investit în echipamente de laborator, astfel încât calitatea este controlată la cel mai înalt nivel. Măştile sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, de Ministerul Apărării Naţionale, dar şi de Hohenstein Laboratories, GmbH & Co. KG din Germania, care certifică respectarea standardelor SR EN 14683:2019 pentru tipurile I, II şi IIR.
Este prima companie românească care a produs echipamente de protecţie, precum şi singurul producător de material filtrant şi de material neţesut din polipropilenă, de la noi din ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel