România suspendă zborurile spre și dinspre Marea Britanie: carantină pentru românii care vin din această țară

Angela Sabău |
Data publicării:
Condiții de călătorie în străinătate
Condiții de călătorie în străinătate

Și România suspendă zborurile spre și dinspre marea Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, din cauza noii tulpini a virusului SARS-CoV.2. Deja Italia, Belgia și Olanda au anunțat această măsură, iar Germania urmează să o anunțe în curând.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este, din nou, pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut, după ce o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 a fost identificată aici. Astfel, se suspendă zborurile spre și dinspre Marea Britanie, iar persoanele care vin în România din această țară vor sta în carantină două săptămâni, arată un comunicat de presă.
„Având în vedere apariția unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică, precum și analiza factorilor de risc privind apariția noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, (...) Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE: 

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. 
(2) Măsura prevăzută la alin. (1)se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19. 

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel