Românii care merg în Italia nu mai stau în carantină

Începând de duminică, 16 mai, Italia renunță la carantina obligatorie de cinci zile impusă persoanelor care vin din România și din toată statele UE, precum și din Marea Britanie sau Israel. Guvernul italian a anunțat, vineri, 14 mai, că, pentru a intra în țară, rămâne necesar un test Covid negativ. 

"Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din țările din UE și din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie și Israel, cu un test negativ, depășind sistemul actual de mini-carantină", ​​a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului, relatează Reuters.

Vizitatorii din aceste țări erau obligați să intre într-o carantină de cinci zile și să facă două teste pentru coronavirus. Acum, vizitatorii vor trebui doar să prezinte dovada unui rezultat negativ al testului. Autoritățile italiene urmează să furnizeze și alte detalii privind noile reguli de călătorie, mai scrie sursa citată. 

Italia va extinde și așa-numitele zboruri „fără Covid”, în prezent în vigoare către și dinspre Statele Unite ale Americii, către Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite. În același timp, măsurile care blochează sosirile din Brazilia au fost extinse.

Italia a înregistrat aproape 124.000 de decese cauzate de coronavirus, al doilea cel mai mare număr din Europa, după Marea Britanie. Începând de luni, 19 dintre cele 20 de regiuni ale Italiei vor fi desemnate ca zone cu „infecție scăzută” și doar una „cu risc mediu”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel