Sănătatea mintală la copii: „Suntem la limita catastrofei”

Steluța Indrei |
Data publicării:

ADHD, autism, tulburări de anxietate, anorexie, bulimie, schizofrenie sunt afecțiuni din ce în ce mai frecvente în rândul copiilor, arată un raport european privind sănătatea mintală la copii.

Rețeaua europeană pentru apărarea drepturilor copilului a dat publicității, miercuri, 19 septembrie 2018, un raport alarmant privind sănătatea mintală la copii. Geneviève Avenard, președinta acestei instituții din cadrul UNICEF, a declarat că „suntem la limita catastrofei”. „Trebuie acționat de urgență”, a adăugat ea, în condițiile în care numărul copiilor cu suferințe psihice se află în creștere, iar pedopsihiatria duce o lipsă acută de specialiști, informează cotidianul Le Parisien. 

Geneviève Avenard descrie situația din Franța, dar aceasta este asemănătoare celorlalte țări europene. „Unii copii nu sunt tratați la timp. Spre exemplu, timpul de așteptare pentru a obține o consultație în centrele medicale de pedopsihiatrie pentru un copil aflat în suferință este de peste 6 luni. Aceasta creează îngrijorare și nesiguranță pentru familii întregi. De asemenea, am constatat că unii adolescenți de 15-16 ani sunt spitalizați în aceleași servicii de psihiatrie ca adulții. Locul lor nu este acolo. Această situație este similară în multe state europene. Suntem la limita catastrofei”, a declarat Avenard. 

Dacă acești copii nu beneficiază de sprijin și tratament corect, problemele lor se vor agrava la maturitate, avertizează specialiștii. 

Creșterea consumului de medicamente pentru tratarea depresiei, anxietății, hiperactivității în rândul copiilor este un semnal de alarmă. Medicamentele sunt utile, recunoaște Geneviève Avenard, dar ea spune că, înaintea medicației, trebuie acordată o atenție specială psihoterapiei și educației copiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel