Șase copii de grădiniță, la spital din cauza vărsăturilor. Ce au arătat analizele

Adisa Codruț |
Data publicării:
Șase copii au ajuns la spital, doi fiind găsiți cu norovirus
Șase copii au ajuns la spital, doi fiind găsiți cu norovirus

Șase copii din aceeaşi grupă de grădiniţă din Alba Iulia, au ajuns la spital după ce au avut episoade de vărsături. Probele recoltate de la doi dintre aceştia au sugerat o enteroviroză, fiind identificat norovirus.

Șase copii din aceeași grupă de la Grădinița nr. 13 din Alba Iulia au ajuns la spital, prezentând simptome de vărsături, arată purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Alexandra Mateş, pentru agerpres.ro.

„Dintre aceştia, trei au fost internaţi, doi au refuzat internarea şi unul a avut recomandări la domiciliu”, a precizat, Alexandra Mateş.

Ea a afirmat că au fost recoltate probe de la doi dintre copiii internaţi şi "s-a identificat norovirus, sugerând o enteroviroză".

În condiţiile epidemiologice actuale, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a recomandat efectuarea triajului zilnic în rândul copiilor şi al personalului grădiniţei în cauză. De asemenea, s-a recomandat izolarea copiilor suspecţi, anunţarea părinţilor şi îndrumarea către medicul de familie.

Întoarcerea în colectivitate după o perioadă de absenţă de cel puţin trei zile consecutiv se va face pe baza avizului epidemiologic.

Se va insista pe intensificarea activităţilor de curăţenie, dezinfecţie curentă şi terminală - spaţii, suprafeţe, obiecte, veselă, jucării.

De asemenea, părinţii vor fi informaţi ca, la apariţia simptomatologiei specifice bolilor cu transmitere fecal-orală, să se prezinte cu copilul la medicul de familie.

DSP menţionează că norovirusurile sunt un grup de virusuri (Norwalk) care cauzează o infecţie la nivelul stomacului şi a intestinelor, numită gastroenterită virală sau "gripa stomacului". Norovirusul este foarte contagios şi se poate răspândi cu repeziciune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel